2024. március 28., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  14. szám - 2005 szeptember 26.  --  Monitor

TÚLKÍNÁLAT ÉS ÁRESÉS VÁRHATÓ AZ LCD-PIACON. Piackutatók felmérése szerint lassul a kereslet a nagyméretű TFT-LCD panellel szerelt tévékészülékek, monitorok iránt, a panelgyártók azonban folyamatosan növelik termelőkapacitásukat, amelynek eredményeképp az év végére jelentős túlkínálat alakulhat ki a piacon. A nagyméretű TFT-LCD panelekből a második negyedév során 48,4 millió fogyott, ez az első negyedévhez képest 16 százalékos emelkedést jelent. Az LCD-TV készülékekbe szánt panelek eladásai bővültek a legnagyobb mértékben, 26 százalékkal, ahogy a tévégyártók megkezdték a felkészülést az ünnepi szezonban várható rohamra. A gyártóknál egyre nagyobb a raktárkészlet a 19 hüvelykes LCD-monitorokból, emiatt több vállalat is visszafogta ezek termelését és az ünnepi szezonban jelentős kedvezménnyel árusítja majd ki a bennragadt készleteket, így a negyedik negyedében várhatóan látványosan csökken majd az LCD-monitorok ára.
 
INGYENES LETT AZ OPERA WEBBÖNGÉSZŐ. Az Opera Software meglepő lépésre szánta el magát: teljesen ingyenessé tette hasonló nevű, egyre növekvő népszerűségnek örvendő böngészőprogramját, és eltávolította a regisztrálatlan példányokat elcsúfító bannereket, reklámokat. A vállalat néhány hete több mint 24 órán keresztül ingyenes regisztrációs kódokat osztogatott egy szülinapi buli keretében.
A sok hasznos funkcióval, számos beépített komponenssel – hírolvasó és e-mail kliens, sőt, még IRC kliens is található benne – rendelkező szoftver teljesen ingyenessé vált. A reklámoktól mentes verzió letölthető az Opera weboldaláról.
 
ANTIK ROMOKAT FEDEZTEK FEL A GOOGLE EARTH SEGÍTSÉGÉVEL. Egy olasz számítógép-programozónak meglepő felfedezést sikerült tennie a Google a Földről műholdas képeket kínáló ingyenes programja, a Google Earth segítségével. Luca Mori csak hobbiból nézegette lakhelye környékét a szoftver segítségével, eközben véletlenül azonban addig felfedezetlen antik romokra sikerült bukkannia. Mori Parma városának környékét nézegette a Google Earth műholdas képein, amikor Sorbolo falvának közelében érdekes – nem természetes eredetűnek tűnő –, közel fél kilométer kiterjedésű képződményre lett figyelmes. „Első ránézésre csak egy foltnak tűnt a képen, de aztán amikor ránagyítottam, láttam, hogy van ott valami a föld alatt” – mesélte az ókori romok felfedezésének különös történetét Mori a News Telegraph-nak. A szemfüles programozó felfedezéséről azonnal értesítette a helyi archeológusokat is, akik alaposabb vizsgálatokba kezdtek a területen, és ennek során leltek a mindaddig ismeretlen romokra. „Először azt hitték, hogy bronzkori leletekről van szó, de a közelebbi vizsgálatok során olyan kerámia- és kődarabokra leltek, amelyek alapján egyértelművé vált, hogy egy római villáról van szó, amit nem sokkal Jézus születése előtt építhettek” – mondta Mori.
 
JÖN A GOOGLE TV. Szemfüles webezők a napokban egy rendhagyó álláshirdetésre leltek a Google személyzeti oldalán, amelyben egy valószínűleg a közeljövőben beindítandó új szolgáltatásához keres vezetőt az egyre hatalmasabbá váló informatikai cég. A hirdetésben a Google a "Google TV termékmendzseri" poszt betöltésére várja a megfelelően kvalifikált munkavállalók jelentkezését. Azt, hogy a Google pontosan milyen szerkezetben is tervezi Google TV szolgáltatásának beindítását - azaz, hogy csak értékesíti majd a technológiát az adók felé, vagy saját maga hoz létre önálló médiahálózatot –, egyelőre még nem lehet tudni.

DSC_2991_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár