2024. április 23., kedd English version
Archívum  --  2005  --  8. szám - 2005 április 18.  --  Sport
EGY GYŐZELEM ÉS EGY VERESÉG AZ ELSŐ BETON MÉRLEGE. Az NB I-es futsalbajnokságban utolsó hazai mérkőzését játszotta az elmúlt hétfőn az Első Beton együttese. A szegediek a fővárosi Vasas gárdáját látták vendégül. Már a 2. percben vezetést szereztek a vendéglátók, Dóra János volt eredményes. Ezt követőn nyomasztó mezőfölénybe kerültek Szabó Zsolt tanítványai, de helyzeteiket nem tudták értékesíteni. Ahogy az lenni szokott, a második félidő közepén a Vasas két lövésből két gólt szerzett, s fordított. A hazaiak azonban szerencsére nem rogytak meg, s Rácz, a kiválóan játszó Dóra, valamint Kovács találataival kiharcolták a győzelmet. Ezzel a sikerrel az Első Beton megerősítette helyét a középmezőnyben. A Magyar Kupa negyeddöntőjében viszont már közel sem járt ekkora sikerrel a Beton: hiába vezettek 2:0-ra is a szegediek, mégis 5:2-es vereséget szenvedtek hazai pályán a megyei rivális Legrand Szentestől. Lehet viszont még javítani a visszavágón, április 28-án Szentesen.
 
NÉGY KÖZÉ JUTOTT A SZEVIÉP-SZEGED. Fennállásának legnagyobb sikerét érte a Szeviép-Szeged NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata: Ujhelyi Gábor tanítványai bejutottak a bajnokság elődöntőjébe. Ehhez múlt szerdán a Szolnok együttesét kellett legyőzniük a kék-fehéreknek hazai környezetben. Habár tudjuk, mindig a kötelező a legnehezebb, ezúttal csupán a 15. percig kellett komolyabban megküzdeniük a szegedi lányoknak: ekkor Ajanovics ziccerével tíz pont fölé kúszott a különbség (35:24-et mutatott az eredményjelző). Ezt követően már nem volt megállás, folyamatosan felőrölték ellenfelüket a hazaiak (a szünetben 42:29 volt az állás). Különösen a harmadik negyedben volt szembetűnő a két gárda közötti különbség: a remekül szervező Török és Djelmis, illetve a palánk alatt korlátlanul uralkodó, s végül 14-14 „egységig” jutó Ajanovics és Kajdacsi vezérletével 29:6-ra nyerték ezt a játékrészt a szegediek, többek között egy 14:0-as rohanást produkálva. A záró felvonásban már azt is megengedhették maguknak a házigazdák, hogy legjobbjaikat pihentessék a vasárnapi, Sopron elleni rangadóra. A végeredmény: Szeviép-Szolnok 76:41.
 
A BAJNOKOK LIGÁJA KÜSZÖBÉN A PICK SZEGED. Annak ellenére, hogy a férfi kézilabda NB I rájátszásának csak az első találkozója volt a csütörtöki Dunaferr-Pick, bátran kijelenthető, hogy a szezon egyik legfontosabb hatvan perce várt Bajuszékra. A minimális célkitűzés teljesítéséért, a második helyért az újvárosiakkal lehet harcban a Szeged, ezért roppant keményen készültek Kovács Péter edző tanítványai. Bertáékat az is ösztönözte, hogy bebizonyítsák, a Fotex elleni hazai fiaskó csak kisiklás volt. A végletekig kiélezett találkozón a Pick 28-27-es győzelmet aratott, így beszállt a Veszprém mellé az aranycsatába! A Tisza-parti együttes az alapszakaszban mindkétszer legyőzte az Újvárost, ezúttal mindez nehezebbnek ígérkezett. Felépültek a hazaiak sérültjei, Rosta, valamint a jövőre már a Szegedet erősítő Krivokapics is vállalta a játékot. A vendégeknél Mezei továbbra is hátfájással bajlódott, így nem lehetett társai segítségére. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első játékrészben, tizenöt percig a Bendóék, később a Dunaferr vezetett. A kisebb sérüléssel bajlódó, végül négy gólig jutó Andjelkovics remek irányításával nem lett nagy a Pick hátránya a félidőre, 16-14. Óriási iramban folytatódott a második felvonás, hiába egyenlített Ilyés és Vadkerti vezérletével a vendéggárda, perceken belül ismét megugrott a vendéglátó, 23-20. Nem adta fel a Szeged, küzdöttek Bertáék rendületlenül, és jobb erőnlétüknek köszönhetően fokozatosan dolgozták le hátrányukat. Bár a kapusok, Szente és Puljezevics nem parádéztak, Ilyés elemében volt. Hat találata mellett Bajusz hét, valamint Vadkerti öt gólja nagyon kellett a sikerhez. A végjáték nagy izgalmakat hozott, végül a jól felkészített Pick Szeged szerezte meg a fontos két bajnoki pontot. Így az ezüstérem karnyújtásnyira van a csapattól, az aranyért pedig nagy csatát vívhatnak Laluskáék. A múlt heti szponzori szerződéskötés után újabb kontraktus köttetett a csapatnál: örömteli hír, hogy a válogatott átlövő, Ilyés Ferenc újabb két évig kötelezte el magát a gárdához.
 
FC SZEGED: KÉT PONTOT ÉR A GYŐZELEM? Az FC Szeged NB I/B-s labdarúgó együttese pénteken bravúros, 3:1-es győzelmet aratott az élmezőnyhöz tartozó Kecskemét otthonában, visszavágva ezzel a kecskemétieknek az őszi, 2:1-es szegedi vereségért. Gól nélküli első félidő után a hazaiak szereztek vezetést, de a lelkesen küzdő szegediek Kurdalia, Tresnyics és Homma találataival megfordították az eredményt. Könnyen lehet azonban, hogy ez a siker már nem három, hanem csak két pontot hoz Marko Milosevics csapatának konyhájára. A Magyar Labdarúgó Liga múlt heti fegyelmi határozata alapján ugyanis a felhalmozott tartozások miatt – ötmillió forintot meghaladó összegről van szó játékvezetői díjak, fegyelmik és az elvesztett szerződésszegési ügyek formájában – fordulónként egy pontot vonnak le a tabella utolsó előtti helyén tanyázó Tisza-parti gárdától.
 
FERROÉP-SZEGED: BAJNOKHOZ MÉLTÓAN ELŐRE. A Ferroép-Szeged már bajnok, illetve Bajnokok Ligája-második férfi tekecsapata a hétvégén a BKV Előre együtteséhez látogatott, s magabiztos, 7:1 arányú győzelmet aratott. A sikerből Kakuk Levente 608, Bódi Tibor 601, Karsai László 588, Kiss Norbert 580, Fekete László 577, Bóta Ervin 570 fával vette ki a részét. A szegedi gárda akár 8:0-ra is nyerhetett volna, ám Fekete László ellenfele kiválóan küzdött, s egy pontot szerzett a vendéglátó fővárosiaknak. A Ferroép tekései ezen a hétvégén a Bélapátfalva gárdáját látják vendégül. Kaszás Zoltán edző magabiztos, 8:0 arányú győzelmet vár tanítványaitól.
 
TOVÁBB SZÁRNYAL A FLORATOM. Az NB I/A csoportos férfi asztalitenisz-bajnokság utolsó előtti fordulójában Vácra utazott a már bajnok Floratom Szeged együttese. A papírformának megfelelően egy pillanatig sem forgott veszélyben a vendégsiker: végül 15:3 arányú győzelemmel tértek haza Tóth Tibor edző tanítványai. Ezzel a Tisza-parti gárda továbbra is száz százalékos teljesítménnyel, 34 ponttal vezeti a tabellát a 29 pontos Tatabánya előtt. Győztesek: Kriston-Bohács 4-4, Lukács 3, Szollár 2 és a Bohács-Kriston, valamint a Lukács-Szollár páros. A szegedi csapat utolsó mérkőzését május 7-én, hazai környezetben játssza a Budaörs ellen.
D. T., L. L., P. M. L.

DSC_2768_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár