2024. április 26., péntek English version
Archívum  --  2005  --  5. szám - 2005 március 21.  --  Sport
A LEGJOBB ÚTON A NÉGY KÖZÉ. Nem mindennapi menetelést hajt végre mostanában a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata. A bajnokság előtt a klub vezetői a legjobb négy közé jutást fogalmazták meg célként Gyöngyösi András és játékosai számára. A Szolnok valamint a Szentes ellen elhullajtott pontok miatt sokáig úgy tűnt, hogy az együttes idén sem lesz képes teljesíteni a hőn áhított célt, ám a Vasas elleni bravúros győzelemmel ismét megnyílt az út a legjobb négy közé jutáshoz. A feladat végrehajtása azonban korántsem tűnt egyszerűnek, ugyanis Vargáék 21 ponttal a bajnokság hatodik helyéről vágtak neki az utolsó négy fordulónak, míg a Fradi 28 egységgel a negyedik helyen tanyázott. A feladat tehát adott volt a szegedi pólósok előtt: mind a négy találkozójukat meg kellett nyerniük úgy, hogy az FTC mindössze egy pontot szerezzen közben. Az első állomást a BVSC elleni idegenbeli, tévés meccs jelentette, amely végig kiélezett küzdelmet hozott. Szerencsére a végén a remekül védő Barát, valamint az egyaránt négy-négy találatig jutó Lehmann és Éles vezérelte betonosok összpontosítottak jobban, és 10-8-as győzelmet aratva vették az első akadályt. Másnap szintén a fővárosban szálltak vízbe pólósaink, azonban a pont nélkül álló YBL Főiskola csapatának legyőzése nem jelenthetett, és mint utólag kiderült nem is jelentett gondot, hiszen a Beton elsősorban Barát remek védéseinek köszönhetően 7-3-as győzelmet aratott. A feladat felét tehát már sikerrel hajtotta végre a Gyöngyösi legénység. Szombaton viszont következhetett a szinte mindent eldöntő öszszecsapás, az FTC elleni derbi az újszegedi Sportuszodában. A találkozót sokan annak ellenére is az év meccsének titulálták, hogy már az olasz Savona és a görög Vuliagmeni is vendégeskedett idén Szegeden. Nem is kellett csalódniuk az uszodába kilátogatóknak, ugyanis a tét nagyságát mindkét együttes átérezte. A félidőben még csak 1-1-et mutatott az eredményjelző, ebből is látszik, hogy a felek nem lőtték el felelőtlenül a labdákat. Hét perccel később nem nagyon örülhetett a mintegy hatszáz szegedi szurkoló, ugyanis a Fradi várhatta 3-2-es előnyről a záró felvonást, amelyben a szegedieknek minimum két találattal többet kellett szerezniük riválisuknál. Bár nem volt könnyű, a Beton mégis sikerrel járt, ugyanis Varga Péter 42 másodperccel a vége előtt helyezte el a győztes találatot Pelle kapujában. A Szeged, amelyben ezúttal Varga, Éles és Barát nyújtották a legjobb teljesítményt, tehát a legnagyobb akadályt is sikerrel vette, és már csak egy lépés választja el attól, hogy csatlakozzon a Domino, Eger, Vasas hármashoz. Az utolsó lépésre szombaton lesz lehetősége a csapatnak, amikor a megyei rivális Szentest fogadja. Ám a győzelem még nem elég, a kitűzött cél eléréséhez az is kell, hogy a Domino ne kapjon ki a ferencvárosiaktól, de valljuk be ez nem tűnik igazán valószínűnek, mivel a Domino a világ legerősebb játékosállományával rendelkezik.
 
PICK SIKEREK KÉT FRONTON. Új játékossal bővült a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kerete. A klub vezetői a Pestszentlőrinc elleni győztes találkozó után jelentették be, hogy a következő szezontól a csapatot erősíti a PLER fiatal jobbátlövője, Bakos Dávid, aki a minden valószínűség szerint Spanyolországba távozó Laluska Balázst helyettesíti majd. A szegedieknek azonban még az idei pontvadászatban is bőven akad dolguk, hiszen sorra játsszák a meccseket. A bajnokságot az ellen a Nyíregyháza ellen folytatták, amely otthon minden ellenfelét alaposan megizzasztja. Nem volt ez másként most sem, hiszen a több játékost nélkülözni kényszerülő szegediek a félidőben még csak 13-13-ra álltak vendéglátóikkal. A folytatásban azonban kiütközött a rutinbeli különbség, és az Ilyés, Berta, Andjelkovics vezérlete vendégek, ha a vártnál nehezebben is, de 29-26-os győzelmet arattak. A bajnokit egy Magyar Kupa mérkőzés követte, mégpedig Pápán, ahol ismét a Pick számított esélyesnek. A találkozó is ennek megfelelően alakult, hiszen a Szeged a nagy kedvvel játszó Szabó, Vadkerti, Sutka és Halász vezérletével valósággal átgázolt vendéglátóin, és könnyed, 43-17-es győzelemmel jutott a legjobb négy közé. A kupameccset újabb bajnoki követte a sorban, ezúttal hazai pályán, a keményebb diónak ígérkező Tatabánya ellen. A Komárom-Esztergom megyeiek azonban jóval gyengébb produkciót nyújtottak a vártnál, valamint a szegedi gépezet is egészen jól működött, így a pápai összecsapáséhoz hasonló, 40-18-as végeredmény született. A különbség mindössze annyi, hogy a Pápa alacsonyabb osztályban vitézkedik, míg a Tatabánya jelenleg is az élvonal negyedik helyén tanyázik. A Pick legutóbbi győzelmével továbbra is második, ám egy pontra megközelítette az örök rivális Veszprémet, amely azonban egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.
 
SZUPERLIGÁBAN A FLORATOM. Már biztos, hogy a következő szezont eggyel magasabb osztályban kezdi meg a Floratom Szeged AC NB I/B-s férfi asztalitenisz csapata, ugyanis Kristonék az elmúlt fordulóban folytatták hibátlan menetelésüket. A soros ellenfél ezúttal a nem túl acélos Apagy együttese volt, amely sima, 18-0-s győzelemmel volt kénytelen távozni a Tisza partjáról. Ezzel a szegediek már kilenc ponttal vezetnek a harmadik helyen álló Zsámbék előtt. A floratomosok legközelebb április 2-án, a BVSC ellen állnak asztalhoz, és remélhetőleg folytatják eddigi sorozatukak.
 
RAJT VERESÉGGEL. A labdarúgó NB I/B csapatai számára is megkezdődött a tavaszi szezon. Mintegy négy hónapos szünetet követően az alaposan átalakult FC Szeged is pályára lépett. A szegediek mindjárt egy megyei rangadóval kezdtek, ugyanis a nagy rivális Makó csapatát fogadták, amely éppen a szegediektől igazolta le Turján Györgyöt és Mórocz Zsoltot. Bár a pálya nem volt éppen játékra alkalmas, a találkozót mégis megrendezték. Az összecsapást a Makó kezdte jobban, hiszen Szabó Sándor, valamint Kazán Attila találataival 45 perc alatt 3-0-ra elhúzott. Bár Babos Áron büntetőből szépített, egyenlíteni nem sikerült, így a vendégek térhettek haza a három ponttal.
 
NYÍREGYHÁZÁN ÜLŐRÖPLABDÁZTAK. Mindkét szegedi ülőröplabda csapat Nyíregyházán állt rajthoz az országos bajnokság első fordulójában. A mérkőzések egyértelmű esélyesének a házigazda Piremon SE számított. Nem is alakultak máshogyan az összecsapások, hiszen a Nyíregyháza a Csakazért SE-t, valamint a Szeged MA-t is 3-0-ra győzte le. A szegedi együttesek rangadóján a Csakazért SE diadalmaskodott, amely szintén 3-0-ra bizonyult jobbnak városi riválisánál.
Dobos Tamás

DSC_6676_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár