2024. április 26., péntek English version
Archívum  --  2005  --  7. szám - 2005. április 11.  --  Sport
GYŐZELEM A BSE ELLEN. A fővárosban vendégszerepelt pénteken a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata. Ujhelyi Gábor együttese a nagy rivális BSE-hez látogatott. Az összecsapás tétje nem kisebb volt, mint, hogy eldőljön melyik csapatnak marad továbbra is esélye bekerülni a legjobb négy közé. Éppen ezért feszült hangulatban kezdődött a mérkőzés. Megnyugodniuk a Holland-Corn vezérelte hazaiaknak sikerült előbb, akik tízpercnyi játék után hatpontos vezetést szereztek. A második játékrészben már a szegediek is megmutattak valamit valós tudásukból, így a korábbi hátrány a nagyszünetig felére csökkent, de a BSE még mindig 33-30-ra vezetett. A folytatásban már inkább a vendégek akarata érvényesült. A Szeviépben elsősorban a két szerb-montenegrói légiós, Ajanovics és Djelmis játszott kimagaslóan. A vége így 76-72-es szegedi győzelem lett, ami azt jelenti, hogy ha Ujhelyi Gábor együttese szerdán, az újszegedi Sportcsarnokban legyőzi az alaposan meggyengült Szolnokot, akkor a négy közé jut.
 
MARAD A BRONZCSATA. Eldőlt, hogy a Domino-BHSE lesz a férfi vízilabda OB I. fináléjának egyik résztvevője. A világklasszisok sorát felvonultató fővárosi gárda az elődöntőben a Szeged Beton VE együttesével találkozott. A párharc addig tartott, amíg az egyik fél el nem érte a nyolc pontot. Az összecsapásnak Fodorék vághattak neki kedvezőbb helyzetből, hiszen az alapszakaszban mindkétszer legyőzték a szegedieket, így már csak négy pontot kellett szerezniük a döntőbe jutáshoz. A párharc első felvonásán, Budapesten meglepően kis különbségű, 6-3-as győzelmet aratott csak a világ egyik legjobb klubcsapata, ám ezzel együtt még Szegeden is a hét olimpiai bajnokot soraiban tudó Domino számított esélyesnek. Nos Kovács István legénysége, ahogy azt várni lehetett, szerdán le is zárta a párharcot. Azonban a betonosok ezúttal is remekül helytálltak, hiszen mindössze ötgólos, 10-5-ös vereséget szenvedtek. Gyöngyösi András eleve úgy tervezte, hogy a BHSE elleni két összecsapást tapasztalatszerzésre használja, és olyan fiatalokat is kipróbál, akik már a következő szezontól hasznára lehetnek a felnőtt keretnek. Emellett a Honvéddal megvívott két meccs kiváló alkalom volt arra, hogy a szegedi pólósok egy remek csapat ellen készüljenek az április végén következő bronzcsatára. Mivel a másik ágon a Vasas és az Eger eddig még nem vitte döntésre a dolgot, így nem tudni, hogy melyikükkel kell majd Barátéknak megküzdeniük a harmadik helyért.
 
NEM VOLTAK FITTEK A MEDVÉK. A tavaszi idény első összecsapásán a Budapesti Medvék együttesét fogadta a Postás-pályán a Fittworld Rögbi Club NB II-es férfi rögbi csapata. A listavezető szegediek nem sok esélyt adtak ellenfelüknek, ugyanis Forgó vezérletével fölényes, 57-17-es győzelmet arattak.
 
SIMA PICK-ZAKÓ. Az alapszakasz végeredménye szempontjából tét nélküli összecsapást vívott a férfi kézilabda NB. I. záró fordulójában a két ősi rivális. A Pick–Fotex mérkőzésre rendszerint megtelik az újszegedi sportcsarnok, ezúttal is 4000 ember szurkolta végig, követte figyelemmel a mérkőzést. A találkozó előtt már nyilvánvaló volt, hogy a szegediek egy esetleges győzelemmel sem előzhetik meg a Veszprémet, ennek ellenére a presztízs miatt mindkét együttes gőzerővel készült a derbire. Kovács Péter mester győzelmet tervezett, és remélte, hogy születésnapja alkalmából sikerül is elvenni a Fotex veretlenségét. Erre azonban esélye sem volt csapatának, meglepően sima, 35-26-os vendégsiker született. Mindkét oldalon voltak hiányzók, de a keretek közötti különbség miatt a Pick jobban megérezte Mezei sérülését, mint a Fotex az év elején Szegedről leigazolt Eklemovics hiányzását.
A tizedik percben 6-5-re vezetett – mint később kiderült utoljára – a Pick, ezután nem tudtak Bertáék mit kezdeni a kitűnő napot kifogó, olimpiai bajnok Solával, a vendégek kapusával. A szegedi nevelés Buday, valamint Lazarov vezetésével egyre jobban elhúzott a Fotex. Ilyés gólerős játékának volt köszönhető, hogy csak három gólos hátránnyal (13-16) vonulhatott pihenőre a Szeged. A kemény, szikrázó összecsapás menete a második félidőben sem változott nagyot, társaihoz felnőtt Perez is, így csak fellángolást jelentett, hogy a 45. percben újra három gól volt a különbség, 19-22. Nem volt kétség, hogy a Fotex sokkal jobb csapat benyomását tette, a Zovko-tanítványok fokozatosan növelték előnyüket, és megérdemelten győztek. A hat gólos Ilyés, valamint az öt gólig jutó Laluska és Bajusz teljesítménye is kevés volt a tisztes eredmény eléréséhez.
A klub jövőjével kapcsolatos örömteli hír, hogy Kővári Árpád, a Szeged elnöke bejelentette, hogy a szakosztály 3 éves megállapodást kötött a női kosárlabda csapatot is támogató Szeviép Rt.-vel. A városi önkormányzat továbbra is a csapat mellett áll, így nyugodtan készülhetnek a rájátszásra.
 
BAJNOK A FLORATOM. Már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy tizenhat év után a magyar elitben szerepelhetnek a szegedi asztaliteniszezők, de a hétvégi összecsapás után az is kiderült, bajnokként sikerül osztályt váltania Tóth Tibor edző tanítványainak. Az NB. I./A tizenhatodik fordulójában a Floratom középmezőnyhöz tartozó Pesterzsébet csapatát látta vendégül, és a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott. Az eddigi száz százalékos teljesítmény nem forgott veszélyben, Kristonék 14-4 arányban múlták felül a végig roppant mód küzdő fővárosiakat.
A találkozó nem indult könnyen, hiszen a Kriston-Bohács pár győzelme mellett a Lukács-Szollár páros veszített. 5-3-as hazai vezetésnél nagy szükség volt a szép számú szurkolótábor buzdítására, melyet meg is hálált a szegedi együttes. Végül az összes egyéni mérkőzését hozó Lukács négy, valamint Kriston, Bohács, Szollár három-három győzelmével alakult ki a végeredmény. Nagy volt az öröm a találkozót követően, a támogatókkal, vezetőkkel ünnepelt együtt a csapat. A szezon utolsó előtti mérkőzését a jövő héten Vácott vívja a Floratom. A klub előljárói sem tétlenkednek, már az Extra ligában induló együttes megerősítésén fáradoznak.
Dobos Tamás, Lukács Levente

GYTK1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár