2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2005  --  14. szám - 2005 szeptember 26.  --  Sport
NEGYEDIK A BETON. Nagy lehetőség kapujában állt a Szeged Beton vízilabdacsapata. A Magyar Kupa elődöntőjében ugyanis hazai pályán fogadhatták a Vasas gárdáját, a győzelem pedig a finálét jelentette volna. Sajnos nem sikerült felülmúlni az olimpiai bajnokokkal felálló vendégeket, 7-6-ra nyertek az angyalföldiek. Pedig bravúrosan kezdett a Beton, Tóth László centergólja után Mészáros is betalált. Magabiztosnak tűntek a szegediek, de minden előzmény nélkül hatalmasat esett vissza az együttes teljesítménye. A több mint 18 percig tartó gólképtelenség végzetesnek bizonyult. A Vasas ekkor már három góllal, 5-2-re vezetett. Tisztességgel küzdöttek Baráték, és Hosnyánszky két góljának köszönhetően 6-6-nál sikerült egyenlíteni. A szurkolók már-már csodaszámba menő feltámadást érezhettek, de jött egy Vindisch-gól, melyre már nem tudott felelni Gyöngyösi András együttese, így a vendégek ünnepelhettek. Vasárnap a Domino-BHSE következett a bronzmecscsen, hiszen nagy meglepetésre az Eger az elődöntőben legyőzte a toronymagas favoritot. A szegedi nevelésű Fodor Rajmund, valamint Molnár Tamás vezérletével 9-8-ra győztek a fővárosiak a Komjádiban, ezzel a Szeged Beton a negyedik helyezést szerezte meg a Magyar Kupa küzdelmeiben. A gárda azonban nem pihenhet, gőzerővel készül az Euroliga második selejtezőkörére. A továbbjutáshoz a hét második felében az olaszországi Camogliban kell kiharcolni a csoport első két helyének valamelyikét.
 
RANGADÓT NYERT A PICK. Két idegenbeli mérkőzés várt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatára a héten. Kovács Péter, a gárda edzője a Pestszentlőrinc-Elektromos elleni fővárosi rangadóra helyezte a nagyobb hangsúlyt. Nem várt könnyű összecsapás Bertáékra, hiszen tavaly a fővárosban hagytak egy értékes bajnoki pontot, ráadásul a házigazdákat erősíti az egykori szegedi Bajusz, Kotormán, Szabó és Józsa. Rangadó és egyben presztízsmeccs volt tehát a találkozó. A Pick végül végig vezetve, magabiztosan győzött 28-22-re. Pompásan kezdett a gárda, Puljezsevics védéseinek köszönhetően 8-3-nál gyakorlatilag eldőlni látszott a találkozó. Perunicsics bombáival, valamint a büntetőket száz százalékosan értékesítő, végül öt gólig jutó Krivokapics vezérletével 14-7-es szegedi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második félidőben Szente kapus is parádézott, tizenkét percig nem kapott gólt. A negyvennegyedik percben 23-9 állt az eredményjelzőn. A hazaiak mestere ekkor lecserélte teljes kezdőcsapatát, megtörve ezzel Mezeiék lendületét és koncentrációját. Mégis csupán a felzárkózásra futotta, a végén a pestszentlőrinciek örülhettek a 6 gólos vereségnek. Szombaton a Csömör következett. Várható volt, hogy nem lesz egy súlycsoportban a két gárda. A remeklő Szente vezérletével 37-21-re győzött a Pick. Kovács Péter tanítványai mától a szombati, Zaporizzsja elleni hazai BL-találkozóra készülnek.
 
SIMÁN GYŐZÖTT A FLORATOM. Sikeresen mutatkozott be hazai közönsége előtt a Floratom Szeged Extra Ligás asztalitenisz-csapata, miután az egykori Európa-bajnok Kriston vezérletével 10-3 arányban múlta felül a Zsámbék együttesét. Nem indult jól az összecsapás, hiszen a vendégek mindkét párost hozni tudták. 0-2 után azonban már csak egy partit engedélyezett a Floratom az ellenfelének, végül magabiztosan győzött. Bohács, Dudás és Kriston három-három, Lukács egy győzelmet könyvelhetett el. A bajnokságban szünet következik, mostantól a nemzetközi kupára koncentrál a csapat.
 
GÓLGAZDAG FUTSALOS DÖNTETLEN. Az NB I-es futsalbajnokság második fordulójában a szegedi Első Beton a Berettyóújfalu csapatát fogadta. A hazai csapat Csúri találatával már a harminckilencedik másodpercben megszerezte a vezetést. A gyors találat ellenére mégsem tudták a szegediek uralni a találkozót. A védekezésüket szervezetlenség és kapkodás jellemezte. A vendégcsapat kihasználta a védelem megingásait, így minden Beton-találatra néhány percen belül jött a berettyói válasz. A második félidő utolsó percének elején már a vendégcsapat vezetett, végül Németh góljával sikerült kiegyenlítenie a Szegednek. A mérkőzés végeredménye: Első Beton-Berettyóújfalu 6–6 (2–2). A következő mérkőzésüket október harmadikán, Budapesten a Vasas ellen vívják majd a szegediek.
 
MEGALAKULT AZ SZLK. Szeptember 20-án megalakult a Szeged Labdarúgó Klub, amely kölcsönös együttműködési szerződést kötött a Tisza Volán SC-vel az ifjúsági és felnőttcsapat irányítására. A felek célja, hogy a Tisza Volán 2008 nyarára az NB II-be kerüljön. A tizennyolc éves átlagéletkorú csapat az idén még a megye első osztályában küzd a feljutásért. A hétvégi bajnoki fordulóban ahhoz a SZVSE-hez látogattak Vágó Attila tanítványai, ahol zömmel szintén Tisza Volán-nevelésű játékosok alkotják a keretet. A Volán tompán, fáradtan futballozott. A vasutascsapat az első félidőben Dlusztus Imre találatával megszerezte a vezetést (1–0). A második játékrészben a hazaiak még egy gólt szereztek Szekeres Attila révén (2–0), így a Volán elszenvedte első vereségét a szezonban.
 
KÉT MECCSEL KÉSZÜLT A SZEVIÉP-SZEGED. Az elmúlt héten egy romániai, illetve egy Szerbia és Montenegró-i ellenféllel mérték össze tudásukat a most hétvégén induló női NB I A csoportos kosárlabda-bajnokságra készülő szegedi kosarasok. Csütörtökön Aradon lépett pályára a Tisza-parti alakulat, s 83-73 arányú vereséget szenvedett a házigazdáktól. Ezen a mérkőzésen Russai Petra és Mészáros Kornélia tűnt ki a csapatból, előbbi 24, utóbbi 22 ponttal terhelte meg az aradi gyűrűt. Vasárnap viszont sikerült a javítás Zseljko Dokics tanítványainak: 43-27-es félidő után 83-54 arányban felülmúlták a Szegedre látogató újvidéki Vojvodinát. A Szeviép október 2-án (vasárnap) Győrben kezdi meg a hazai pontvadászatot a Rába Quelle Foton ellen, majd október 5-én (szerdán) 18 órától a BEAC-Újbuda együttesét fogadja Újszegeden. Diákoknak továbbra is ingyenes a belépés.
 
MEGÁLLÍTHATATLAN ÜLŐ BIKÁK. Az NB I-es ülőröplabda-bajnokságban az 5-9. helyért folytatott rájátszás első, pécsi fordulójában mindkét mérkőzésüket megnyerték a szegedi Ülő Bikák. Először a hazai együttest múlták felül 3-1 arányban, majd pedig a helyi rivális SZMAE-nél bizonyultak jobbnak 3-0-as játszmaaránnyal. A rájátszás következő fordulójára október 1-jén Szegeden, a Piarista Gimnáziumban kerül sor 10 órai kezdettel.

labor1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár