2024. április 19., péntek English version
Archívum  --  2005  --  15. szám - 2005 október 3.  --  Sport
EZÜSTÉREM AZ UNIVERSIADÉN. Augusztus 11-21. között rendezték meg Törökországban, Izmir városában a XXIII. Nyári Universiadét. A rangos világversenyen 86 magyar egyetemi-főiskolai sportoló vett részt. A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karának hallgatója, Bárány Attila, a Domino-BHSE sportolója a magyar vízilabda-válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett.
 
INDUL A KAROK KÖZTI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG. A bajnokság szervezői immáron harmadik éve küzdenek azért, hogy minél színvonalasabbá tegyék a sporteseményt és ezzel együtt az egyetemi sportéletet. Tavaly a végjátékban már sikerült elérni a körülbelül kétszáz fős nézői érdeklődést az újszegedi Sportcsarnokban – idén ennél többet szeretnének. A rendezvénynek létesült egy hivatalos szerve, az Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, így az egész éves versengés komolyabb keretet kapott. Idén több a részt vevő csapat is: a tavalyi bajnokságban például csak négy női kari csapat képviseltette magát, ezzel szemben idén nyolc nevezett. Káli Gábor, az EKB vezetője elmondta, hogy idén a reklámra is több energiát fordítanak. Tárgyalások folynak például a TIK vezetőségével, mivel az EKB szeretne egy saját hirdetőtáblát fenntartani az épületben, melyre időpontok, eredmények és egyéb fontos információk lennének kiírva. Továbbra is szeretnének kapcsolatban maradni az egyetemi klubokkal, hiszen jó felvezető program lehetne egy kosárlabdameccs nem sokkal a buli előtt, az esti órákban. Az idén megalakult EKB együttműködésre törekszik az egyetemi Sportközponttal is. A helyszín nem változik, idén is a Topolya sori JGYTFK tornateremben lesz az alapszakasz, később a színvonalasabb rájátszásbeli és a mindent eldöntő meccsek pedig az újszegedi Sportcsarnokban. Ez utóbbi helyszínen tervbe van véve egy egyetemi tanár-diák mérkőzés is, amelyen minden nevezett kar két-két hallgatója, illetve (meghívott) oktatója lépne pályára. A bajnokság október elején rajtol el, és egészen a nyári vizsgaidőszak kezdetéig tart majd.
 
SIKERES PICK-NYITÁNY. Győzelemmel kezdte szereplését a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában. Kovács Péter együttese az ukrán Zaporizzsját látta vendégül, és nyolc góllal, 36:28 arányban nyert. A nyáron meggyengült, jelentősen megfiatalított, de roppant elszánt vendégek nem illetődtek meg az újszegedi Sportcsarnokban, jól tartották a lépést az esélyesebb vendéglátókkal. Sőt, a huszadik percben átvették a vezetést, 10:12. A végül nyolc gólig jutó Krivokapics találataival a félidő végén mégis hazai vezetéssel, 18:17-tel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrész eleje újból az ukrán bajnoké volt, a negyvenedik percben 22:24 állt az eredményjelzőn. A vendégek a találkozó vége előtt tíz perccel azonban elfáradtak a saját maguk diktálta tempótól, és kiütközött a két gárda közötti tudáskülönbség. Az ötgólos Ilyés, valamint Perunicsics vezetésével végül magabiztosan tartotta otthon a két pontot a Pick. Folytatás a Bajnokok Ligájában október 8-án, a címvédő Barcelona otthonában.
 
BETON: BÚCSÚ AZ EUROLIGÁTÓL. Nem sikerült a továbbjutás a Szeged Beton vízilabdacsapatának az Euroliga második selejtezőköréből. Az már a sorsolás pillanatában tudvalevő volt, hogy Gyöngyösi András alakulata a legerősebb kvartettbe nyert besorolást. A vízipóló Real Madridja, a horvát Mladost Zagráb, a házigazda és két magyarral (Madaras, Szívós) megerősített olasz Pro Recco és a rutinos elitligás résztvevő, az orosz Volgograd roppant erős riválisok. A Beton a Mladosttal kezdett, és a horvátok simán győztek, 15:6 arányban. A szegedieknek esélyük sem volt a szoros eredmény elérésére. A második találkozón már jobban teljesített a csapat, de a vereséget itt sem tudták elkerülni Varga Pepéék. A Pro Recco 12:8-as győzelmet aratott Mészárosék felett. A harmadik napra is maradt azonban izgalom. Hiába derült ki, hogy a Beton már nem végezhet a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikén, a csoport harmadik helyezettje még versenyben maradhat a nemzetközi kupaporondon. A LEN-kupában való részvétel a Volgograd elleni meccsen dőlt el, ahol a Beton 14:10-re győzött, s így a második számú európai kupasorozatban folytathatja.
 
FUTSALOS SIKER A VASAS ELLEN. A futsal NB I harmadik fordulójában az Első Beton együttese a fővárosba látogatott. Szabó Zsolt tanítványai a Vasas-Dupont ellen léptek pályára, s 3:1-es félidőt követően 7:4 arányban győztek. A gólokat Szentágotai (3), Kovács (2), Csúri és Brinszky szerezték. A szegedi gárda két győzelemmel és egy döntetlennel a tabella negyedik helyét foglalja el. Folytatás október 3-án (hétfőn) 19 órakor az újszegedi Sportcsarnokban, a három vereséggel rajtoló abonyi Fortuna-Sirokkó FC ellen.
 
TOVÁBB SZÁGULD A BIKA-CSORDA. Az NB I-es ülőröplabda-bajnokságban az 5-9. helyért folytatott rájátszás második fordulójában újra győztesen hagyták el a parkettet a szegedi Ülő Bikák. A vendég fővárosi Halasi Olivér SC a szegediek 2:0-as vezetését még ki tudta egyenlíteni, az ötödik játszmában azonban nem kegyelmezett a „Bulls”. A végeredmény: Ülő Bikák-HOSC 3:2 (25:15, 25:19, 27:29, 21:25, 15:11).
 
RANGADÓT NYERT A TISZA VOLÁN SC. A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi, nyolcadik fordulójában Vágó Attila együttese a listavezető, eddig még veretlen Balástyát fogadta, és 1:1-es félidő után 2:1-re győzött. A szegedi együttes Bank Szilárd távoli, lecsapódó lövésével szerzett vezetést, amit még az első félidőben, Szőke révén egalizáltak a vendégek. A második játékrészben azonban a balástyai védelem egy megingását kihasználva Vastag Roland megszerezte a győztes gólt a Volánnak.
 
GYŐZELEMMEL KEZDETT A SZEVIÉP-SZEGED. Az NB I A-csoportos női kosárlabda-bajnokság első fordulójában Győrben léptek pályára a szegedi lányok, s küzdelmes mérkőzésen 71:63 arányban múlták felül a házigazda Rába Quelle Foton gárdáját. Legjobb dobóink Kajdacsi Judit és Russai Petra voltak: előbbi 23, utóbbi 17 ponttal járult hozzá a sikerhez. Zseljko Dokics együttese október 5-én (szerdán) 18 órától a BEAC-ot fogadja az újszegedi Sportcsarnokban. A belépés diákoknak ingyenes.

DSC_2991_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár