2024. április 18., csütörtök English version
Archívum  --  2006  --  2. szám - 2006. februás 13.  --  Egyetemi élet
A FELÚJÍTOTT FEKETE HÁZ ÁTADÁSÁRA február 14-én (kedden) 14 órakor, ünnepélyes keretek között kerül sor. A megújult épületet az érdeklődő nagyközönségnek Botka László, Szeged polgármestere és Frank József, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke adja át.
 
SZABÓ GÁBOR EGYETEMI TANÁR, az SZTE jelenlegi rektora február 14-én, kedden 16 órakor az SZTE Aulájában mutatja be rektori pályázatát, ismerteti az egyetemi polgárokkal jövőbeni rektori elképzeléseit.
 
A DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Országos Doktorandusz Fórumot szervez február 15-én (szerdán) 15 órai kezdettel Szegeden, az SZTE központi épületének tanácstermében (Dugonics tér 13., II. emelet). A szövetség tisztségviselői tájékoztatást adnak a felsőoktatási törvény doktoranduszok képzését érintő kérdéseiről. A fórum a továbbiakban lehetőséget biztosít a törvényhez kapcsolódó doktori kormányrendelet megvitatására. Minden doktorandusz hallgató részvételére számítanak.
 
„HOGYAN TOVÁBB, EURÓPA?” címmel tartja meg a Mindentudás Egyeteme Szeged 2005/2006-os tavaszi szemeszterének első előadását Martonyi János tanszékvezető egyetemi tanár (SZTE ÁJTK Nemzetközi Magánjogi Tanszék). A korábbi külügyminiszter előadása február 15-én (szerdán) 18 órakor kezdődik a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
 
BÁLL DÁVID ZONGORAMűVÉSZ, az I. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny I. helyezettje ad hangversenyt február 15-én (szerdán) 19 órakor az SZTE Zeneművészeti Főiskolai Kar Fricsay-termében. Műsoron: Bartók: Román népi táncok, Szonáta (1926), Debussy: A boldog sziget, Lisz: Scherzo és Induló, Schubert: C-dúr (Wanderer) fantázia D. 760.
 
GERZSON PÁL FESTŐMűVÉSZ, MUNKÁCSY-DÍJAS, ÉRDEMES MűVÉSZ festményeiből nyílik kiállítás az SZTE JGYTFK Rajz-Művészettörténeti Tanszék Fischer-termében (Brüsszeli krt. 37.) február 16-án (csütörtökön) 17 órakor. Megnyitja: Szepesi Attila költő, közreműködik: Maczelka Noémi zongoraművész és Szabó Zsuzsanna ének-zene szakos hallgató. A kiállítás március 12-éig naponta 10 és 18 óra között tekinthető meg.
 
A HANG HATALMA. A SZAKRÁLIS HANG címmel tart előadást Damodara dász vaisnava lelkész a Szegedi Hare Krisna Központban (Csongrádi sgt. 8/a) február 16-án (csütörtökön) 18 órától.
 
AZ SZTE ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR és a Szegedi Orvosképzés Fejlesztéséért Alapítvány hagyományos orvosbálját február 18-án (szombaton) rendezi a Tisza Szálló összes termében. A bál zenéjét Netti és a Hollanderek együttes, ételeit Frank Sándor mesterszakács és csapata szolgáltatja. Szeretettel várják a több mint 50 éves hagyományokkal rendelkező orvosbálra a törzsvendégeket, az érdeklődőket, különösen a kar oktatóit, dolgozóit. Asztalok, jegyek a Dékáni Hivatalban igényelhetők.
Bezár