2024. március 28., csütörtök English version
Archívum  --  2006  --  4. szám - 2006. február 27.  --  Sport
GÓLZÁPOROS PICK - SIKER született a férfi kézilabda bajnokság 16. fordulójában. A Szeged a hét gólos Ilyés és Perunisics vezérletével fölényes, 37-19 arányú győzelmet aratott a házigazda Békés együttese felett. Kovács Péter mester ezúttal pihentette a Dunaferr elleni kunszentmártoni csarnokavatón brillírozó Krivokapicsot, így az ifjúsági válogatott Lele Ákos szerepelt ezen a poszton. A Pick fölényét mi sem bizonyította jobban, hogy négyes emberhátrányban is növelte előnyét.
 
PARÁDÉZOTT A SZEGED BETON együttese a férfi vízilabda bajnokság szombati játéknapján. Hosnyánszkyék 20-9 arányban múlták felül a lelkes amatőrökből álló sereghajtó Neptun együttesét. A pont nélküli fővárosiak ellen Gyöngyösi András vezetőedző két csapatot alakított ki, amelyek negyedenként váltották egymást. Végül 4 találatával a szerb idegenlégiós, Vukanics lett a szegedi gárda legeredményesebb gólszerzője.
Vasárnap este a fergeteges hajrá ellenére 8-7-es vereséget szenvedett hazai pályán a Szeged Beton VE a ZF Brendon Eger együttesétől. A negyedik negyed elején még 8-3 volt az állás, s hiába Tóth Lászlóék derekas helytállása az utolsó percekben, végül egy góllal alulmaradt a Szeged.
 
BOSSZANTÓ VERESÉGET SZENVEDETT A FLORATOM SZEGED Extra Ligás asztalitenisz csapata Szombathelyen. Kristonék minimális különbségű, 10-8-as fiaskója azt jelenti, hogy a Szeged elmulasztotta átvenni a vezetést a tabellán az éllovas Ceglédtől. Kriston 4, Dudás 2, Bohács és a Kriston-Bohács páros sikere még az elvárt döntetlenhez sem volt elegendő. A Floratom legközelebb március 18-án, az Inter-Kupa keretein belül a francia Metz ellen áll asztalhoz.
 
ELSZÁLLTAK A REMÉNYEK. Az NB I-es futsalbajnokság 13. fordulójában Berettyóújfaluba látogatott az Első Beton Szeged. A hazai pályán mindig telt háznyi közönségtől űzött bajnoki újonc berettyóújfaluiak 6-4-re győztek a Csúrit és Szentágotait nélkülöző Beton ellen. Szabó Zsolt együttese így visszacsúszott a hetedik helyre, s szinte minden reményét elveszítette az elődöntőbe jutásra. Február 28-án (kedden) 19 órakor a V-Dupont FC vendégszerepel Szegeden.
 
TÖRÖK VEZÉRLETTEL SZEVIÉP SIKER. Öt perc játék után már 16-6-ra vezetett a Szeviép-Szeged a Győr elleni hazai bajnokin. A vendégek kezdetben nem tudtak mit kezdeni a szegedi centerekkel, de a 24. percben már szoros volt a meccs, a Szeviép csak 51-49-re vezetett. A hajrát viszont a hosszú sérülés után visszatért, Török Szilvia vezérelte házigazdák bírták jobban, és végül 88-70-es győzelmet arattak. A szegedi lányok március 4-én (szombaton) 16.45-kor a Sopront látják vendégül.
 
SIMA RANGADÓ: Meglepően könnyed hazai győzelemmel zárult a bajnoki listavezető Ferroép-Szeged, valamint a tabellán harmadik helyet elfoglaló Szolnok mérkőzése a férfi teke Szuperliga első tavaszi fordulójában. A szegediek összesítésben 376 fával, 3694-3318-ra, a pontokat tekintve pedig 7-1-re nyertek, úgy, hogy négy ferroépes játékos is hatszáz fa felett (Kakuk 638, Kiss 626, Fekete 626, Karsai L. 619) teljesített.
 
RAJTRA KÉSZEN: Edzőmérkőzések tömkelegével készült a tavaszi bajnoki szezonra a Tisza Volán – Szeviép SC megye egyes labdarúgócsapata. A március negyedikén a Röszkét fogadó Vágó tanítványok legutóbb a Szolnokkal, az Izsákkal, a Kiskunhalassal, és az Újszentivánnal mérték össze erejüket, és a sok sérült ellenére sem vallottak szégyent. A másodosztályú szolnokiaktól például csak 3-1-re, míg a rutinos, Bács-Kiskun megyei izsákiaktól mindössze 5-4-re kaptak ki a tehetséges szegedi fiatalok.
 
ÖTÖDIK HELY: A Vác elleni 3-1-es vereséggel kezdték meg szereplésüket a szegedi Ülő Bikák a fővárosban megtartott Ülőröplabda Magyar Kupa küzdelmeiben a hétvégén. A szombathelyiek elleni 3-0-s győzelemmel viszont sikerült javítani a mérlegen. A torna favoritjának számító Nyíregyháza elleni ugyanilyen arányú vereség viszont azt jelentette, hogy az ötödik helyért ismét Ülő Bikák-Szombathely összecsapást rendeztek. A találkozó ezúttal a szegediek 3-0-ás sikerével zárult.

DSC_3288_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár