SZTE BTK 2012. április

2012. április 26.

Programm


A Rendezvény kiemelt programja Temesi Mária professzor asszony és operaénekes valamint Oberfrank Péter zongoraművész koncertje
 

2012. április 25.

Hermann Hesse Nobel-díjas svájci-német író, költő, a Grimm-testvérek után a világon legolvasottabb német szerző halálának ötvenedik évfordulójára nagyszabású konferenciával készül május 2. és 6. között az SZTE Germán Filológiai Intézet, a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) és a Magyar Hermann Hesse Alapítvány. A tanácskozás első napján kiemelt kulturális programként az érdeklődők Temesi Mária Liszt-díjas operaénekesnő előadásában Richard Strauss által megzenésített Hesse-verseket hallhatnak.

 

2012. április 25.

csuri_kitunt

2012. április 24.

A Magyar Tudományos Akadémia SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottság azzal a céllal indította útra új kezdeményezését, hogy a hozzá tartozó egyetemi tanszékeken dolgozó kollégák megismerjék egymást, illetve tájékozódjanak egymás kutatásairól, munkájáról.

 

2012. április 22.

A mobilkommunikációval kapcsolatos témák iránti tudományos érdeklődés serkentését, a magas színvonalú hallgatói munka elismerését tűzi ki célul a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén tanuló hallgatók számára alapított Magyar Telekom Nívódíj.

 

2012. április 22.
2012. április 21.

Szegedi egyetemisták alkotásai vitték el a pálmát a III. Bölcsész Filmfesztiválon. A seregszemle mindhárom díját olyan filmek nyerték el, amelyeket a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció és Médiatudományi Tanszéke jelenlegi és volt hallgatói készítettek.

 

2012. április 13.

Az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány Magyarországon egyedülálló, 11 éves tevékenységével elérte, hogy ösztöndíjai az egyik legrangosabb elismeréssé váltak a hazai felsőoktatásban. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb 12 hallgatójának ítélte oda az ösztöndíjakat a szervezet kuratóriuma.

 

2012. április 10.
2012. április 05.

A Szegedi Tudományegyetem szisztematikusan bővíti idegen nyelvű teljes képzéseinek repertoárját, hiszen – miként Pál József rektorhelyettes fogalmazott – az intézmény számára létkérdés, hogy a világ minden tájáról vonzzon diákokat.

 

2012. április 04.

Idén is rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen sportnapokat. A mindenki számára nyitott rendezvénysorozaton kulturális és sportesemények, kari napok és ismeretterjesztő előadások várják az érdeklődőket.

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.