SZTE BTK 2015. október

2015. október 28.

A QS World University Rankings alapján az SZTE BTK nyelvészei a 101-150. helyen szerepelnek, az angol nyelv és irodalom, valamint a modern nyelv és irodalom képzésben a 201-250. helyet érték el, a kar pedig a 366. helyen végzett. Vajon mi alapján rangsorolnak és mi a siker titka? Fenyvesi Annát, az Angol-Amerikai Intézet vezetőjét is megkerestük.

2015. október 27.

Szakmai terveikről, céljaikról kérdezte a szegedi egyetemistákat Éric Fournier. Franciaország magyarországi nagykövete október 27-én, az SZTE Frankofón Egyetemi Központban beszélgetett a hallgatókkal.

2015. október 26.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Intézete mély megrendüléssel tudatja, hogy az intézet egykori oktatója, Komlóssy Ákos 2015. október 8-án, életének 70. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt.

2015. október 20.

Az esős októberi estén szánjon félórát az SZTE BTK televíziós magazinjára. Néhány téma a kínálatból: tanár portré sorozatunk főhőse Szilasi László irodalomtörténész-író. A KultkataSZTErben a Fehér Bot Világnapján egy látássérült bölcsészhallgatóval beszélgettünk, de voltunk Sajtófotó kiállításon a Reök Palotában és Slam Poetry esten a Rongy Kocsmában.

2015. október 20.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara idén novemberben számos rendezvénnyel várja az érdeklődőket a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmával.

2015. október 19.
Megjelent a Kari Kurír 314. száma.
2015. október 01.

Öt hét alatt hatvan helyszínen háromszáz program, kiállítások, koncertek, színházi előadások várják a nézőket a Szegedi Tudományegytem Kulturális Irodája által huszadik alkalommal megrendezett Őszi Kulturális Fesztiválon. A fesztivált csütörtökön este 7 órakor dr. Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora nyitja meg.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.