SZTE BTK 2013. november

2013. november 28.

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Nyelvészdoktoranduszok Országos Konferenciáját (azaz a LingDok-ot), melyen a fiatal nyelvészek bemutathatják eddigi kutatásaik eredményét.

2013. november 26.

Az Angol-Amerikai Intézet 2014-ben tanulmányi versenyt hirdet középiskolai diákok részére! A versenyről az alábbiakban nyújtunk tájékoztatást:

2013. november 26.

Négy szemeszteren átívelő, az intézmény kommunikáció- és médiatudomány szakos diákjai által felvehető speciális képzést indított a Szegedi Tudományegyetem a Magyar Telekom támogatásával.

2013. november 22.

A Szegedi Tudományegyetem tíz hallgatója részesült ösztöndíjban november 21-én a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumban, a támogatásokat a társadalmi felelősségvállalásban elkötelezett, Csongrád megyei – nagyrészt szegedi – vállalatok alapították.

2013. november 21.

Az összegyetemi nyílt nap programját, a felsőoktatás átalakításáról az SZTE rektorának, Szabó Gábornak, a Magyar Rektori Konferencia alelnökének a véleményét is közli mai számában a Délmagyarország, Délvilág UNIVERSITAS melléklete.

2013. november 21.

Szabó Gábor rektor úgy köszöntötte az érdeklődőket: minden tekintetben jó helyen járnak! Az SZTE egységei egész nap előadásokkal, tájékoztató kiállítással, játékokkal várták a továbbtanulás előtt állókat.

2013. november 20.

A Szegedi Tudományegyetem öt oktatóját és hat hallgatóját ismerték el november 18-án a Magyar Tudományos Akadémián.

2013. november 18.
Megjelent a Kari Kurír 287. száma.
2013. november 13.

„Nyiss ajtót a jövődre!” – ezzel a mottóval kínál az egyetem a felvételizőknek hasznos információkat, érdekes előadásokat, izgalmas játékokat és értékes nyereményeket november 21-én.

2013. november 13.

Egy ezüst- és egy bronzérmet hoztak haza a Szegedi Tudományegyetem polgárai a fővárosban rendezett félmaraton MEFOB-ról.

2013. november 12.

A Campus Hungary az egyedüli ösztöndíjprogram Magyarországon, mely a világ összes országába biztosít ösztöndíjakat.

2013. november 12.

A Népszerű Tudományos és Kultúrtörténeti Filmek Nemzetköz Fesztiválján járt az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék elektronikus média szakirányos hallgatóinak csapata.

2013. november 10.

Környezettudatosan madárbaráttá tették a diákok az SZTE két épülete közti parkot.

2013. november 09.

A Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából 2013. november 9-én az SZTE Szenátusa ünnepi ülést tartott. Egyetemi kitüntető címeket, díjakat adtak át.

2013. november 09.

Az SZTE Szaklevéltára egyetemtörténeti konferenciát rendezett: az eseményen elhangzottak az intézmény monográfiájának készülő második kötetéhez nyújtottak érdekes adalékokat.

2013. november 09.
Könyvbemutatóval, kitüntetéssel, kétnapos előadás-sorozattal, prominens hazai és külföldi vendégekkel köszöntötte fennállásának huszadik évfordulóját az SZTE Hispanisztika Tanszék
2013. november 06.

A Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából 2013. november 9-én 11 órától az SZTE Szenátusa ünnepi ülést tart a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.