2024. május 22., szerda English version
Archívum  --  2007  --  8. szám - 2007. április 16.  --  Egyetemi élet
Bölcsészlány lett „Az Egyetem Arca”
A zentai Butora Sára (képünkön), az SZTE BTK IV. éves szerb-pedagógia és II. éves Európa-tanulmányok szakos hallgatója nyerte az idei „Legyél te az egyetem arca!” vetélkedőt, melynek gáláját március 27-én rendezték a SZOTE Klubban.
A huszonhárom résztvevő – több mint kétszer annyian indultak, mint tavaly – közül Sárán kívül további hat lányt díjaztak. A szépségverseny 2. helyezettje Farkas Kitti (BTK I. szociológia), a 3. pedig Matyasovszki Krisztina (JGYPK I. tanító) lett. Különdíjat Császár Adrienn (JGYPK I. andragógia), Szikszai Adél Ágnes (I. éves orvostanhallgató), Darmos Ivett (JGYPK II. egészségtan-gyógypedagógia) és Szirovicza Petra (III. éves jogászhallgató) kapott.
Sára – akit bár ismerősei kedvesnek és fotogénnek tartanak, mégis egy hétig kellett kapacitálniuk, hogy megmérettesse magát – tulajdonképpen születésnapi ajándékba kapta a koronát, hiszen egy nappal a verseny előtt töltötte be a huszonhármat. Az SZTE új arca, aki a szabadidejét  legszívesebben Márai műveinek olvasásával tölti, diplomatának, esetleg szerb-magyar tolmácsnak készül, egyelore viszont még egy darabig tanulmányait végzi, illetve a következő esztendőben képviseli az egyetemet különféle rendezvényeken, például a gólyatáborban, továbbá ő lesz a Hökkentő című hallgatói lap következő címlaplánya. Sára ezenkívül ingyen autóvezetői tanfolyamot kapott egy autósiskolától, július végén pedig egyhetes modelltábor vár rá Balatonalmádiban.

Sport1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

 • SZTE Lépjük meg! kihívás
  április 08. - június 08.
 • GTK25 - Plakátkiállítás
  május 14. - június 10.
 • A tudás titkos kertje – válogatás muzeális értékű botanikai könyvekből – kiállítás
  május 16. - június 28.
 • Vizsgaidőszak a 2023/2024-2. félévben
  május 21. - június 29.
 • Vizsgaidőszak záróvizsgázó hallgatók számára
  május 21. - június 10.

Gyorslinkek

Bezár