2024. július 20., szombat English version
Archívum  --  2008  --  6. szám - 2008. április 7.  --  Egyetemi élet
Újra bölcsészlány az Egyetem Arca
A tizenkilenc éves kecskeméti Krix Anett (képünkön), az SZTE BTK I. éves amerikanisztika szakos hallgatója nyerte az idei „Legyél te az egyetem arca!” vetélkedőt, melynek gáláját április 1-jén rendezték a SZOTE Klubban. Az egyetemi arcszépségversenyt hatodik alkalommal szervezte meg a Hökkentő című hallgatói lap.
A harmincnyolc bátor jelentkezőből – tavaly huszonhárman vetélkedtek, s a szintén bölcsész Butora Sára lett a győztes – a legszebbet és udvarhölgyeit tizennégy tagú zsűri, köztük Nagy Feró, a Beatrice együttes frontembere választotta ki az utcai, illetve estélyi ruhás bemutatkozást követően. Krix Anett első udvarhölgye Lévai Szabrina (JGYPK), a második udvarhölgy Márkus Kata (BTK) lett. Az Egyetem Arca egyebek mellett kétszemélyes soproni wellnesshétvégét, optikai szaküzletbe és óraszalonba szóló vásárlási utalványt, egy autósiskolától pedig gépjárművezetői tanfolyamot nyert.
Krix Anett – mint lapunknak elmondta – barátai biztatására nevezett a versenyre, s annak ellenére is nagyon izgult, hogy korábban részt vett már hasonló viadalokon, így például a „Tőserdő Szépe” választáson. Váratlanul érte a siker, ám a dobogós helyezésben azért titokban reménykedett. Úgy gondolja, az Egyetem Arcaként igazán felpezsdül majd az élete, s komoly esélye nyílik arra, hogy megmutassa magát, akár munkalehetőségekhez is jusson. A tolmácsnak készülő hölgy egyébként nyitott személyiségnek tartja magát, s imád sportolni: spinningel, aerobikozik, táncol. A férfiolvasók pedig hiába reménykednek: a szíve már foglalt.
P. M. L.
Bezár