2024. április 27., szombat English version
Archívum  --  2008  --  7. szám - 2008. április 21.  --  Kultúra
Egy napra a József Attila Tanulmányi és Információs Központba költözött az áhítat. A Biblia Évéhez csatlakozva egész napos kiállítást és programsorozatot szervezett az egyetemi katolikus lelkészség.
A rendezvény „A könyvek könyve a könyvtárban” címet viselte, és április 9-én bárki, aki a könyvtárban járt, részesülhetett keresztény kultúránk gazdagságából. „Ahogy az egész Biblia-év ökumenikus, úgy ez a rendezvény is az” – mondta Pálfai Zoltán katolikus egyetemi lelkész. „A református egyetemi közösséggel és az evangélikus testvérekkel együtt szerveztük meg ezt a napot. A munkát segíti Cserháti Sándor evangélikus lelkész, Czagány Gábor református egyetemi lelkész és több, teológia szakot végző diák is” – tette hozzá a lelkész, aki hallgatói segítséggel kalauzolt végig az aulában.
Az egyik nagyasztalnál olyan kérdésekre lehetett választ kapni, amelyek a Bibliából nem egészen világosak. A falnál Biblia-kiállítás gyűjteménye sorakozott. A világ 73 különböző országából érkeztek Szentírások. A lépcső mellett kézművesasztal, mécsest és poharakat lehet festeni. A bejáratnál biblikus könyveket árusítottak, a játékasztalnál vallásos témájú játékokat próbálhattak ki az érdeklődők. Egy gépi kvízjáték mellett János evangéliumát vetítették. A terem közepén, egy asztalnál bibliai ételeket lehetett kóstolni. Az esemény zárásig pedig egy pulpituson folyamatos Biblia-olvasást tartottak, amelyen részt vett Gyulay Endre (képünkön) nyugalmazott megyés püspök is. Az előtérben négy paravánon az egyetem polgárai és más érdeklődők válogathattak abból az összeállításból, amely a Biblia és különböző tudományterületek összefüggését mutatta be.
A katolikus egyetemi lelkész szerint a cél nem valamiféle eredmény felmutatása volt. Nem törekedtek látogatói csúcsra. A jelenlét a fontos, hiszen egy ilyen rendezvény úgy is értelmezhető, mint egy hosszú, tartalmas ima az Egyetemi Könyvtár aulájában, ahol több ezer diák megfordul egy nap.
D. Cs.

DSC_2674_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár