2024. április 27., szombat English version
Archívum  --  2008  --  7. szám - 2008. április 21.  --  Kultúra
A Tavasz nyertesei
Úgy tűnik, mintha az Egyetemi Tavasszal valóban felébredt volna az évszak is, igencsak nehezen. A jó idővel nemcsak azok nyertek, akik a napfény szerelmesei, hanem azok is, akik részt vettek a SZTE Kulturális Iroda által kiírt alkotói pályázatok és előadói versenyek valamelyikén.
Ahogyan Görög Márta hallgatói és közkapcsolati igazgató, a fesztivál fővédnöke április 14-én az Egyetemi Tavasz megnyitójakor – mely egyúttal a költészetnapi szavalóverseny, a tavaszi vers-, szlogen- és egyetemi fotópályázat eredményhirdetését és a díjak átadását is jelentette – elmondta, az SZTE számára nagy öröm, hogy az egyetemisták mellett a város többi lakója is egyre nagyobb érdeklődéssel kíséri a programokat.
 
Az egyetemi fotópályázat képei április 30-ig láthatók. Fotó: Segesvári Csaba
 
A legsikeresebb versenynek idén az egyetemi fotópályázat számított, hiszen nem egy kíváncsi nézelődő – meg sem várva, hogy Görög Márta hivatalosan megnyissa a tavaszi programsorozatot és a fényképek kiállítását – nem sokkal a fotók falra helyezését követően már látogatta a különben igazán színvonalas és érzékeny képek tárlatát.
Igazán nem volt könnyű dolga a zsűrinek – Vadász Sándor természetfotósnak, Dobóczky Zsolt fotóművésznek, Csősz Géza fotográfusnak és Nyéki Tamás pályázati koordinátornak –, hiszen közel százhúsz pályázó hatszáznál is több képe közül kellett választania. A természetfotó kategóriában az első helyezést Győri Zoltán (TTIK I. környezettudomány PhD) nyerte el. A második helyezett Buday Zsolt (ÁJTK IV. jogász); a harmadik Kühn András (TTIK II. mérnök-informatikus) lett. Különdíjat érdemelt ki Vas Viktor Balázs (TTIK I. programtervező matematikus).
Még mindig a fotópályázatnál maradva, egyetemi élet kategóriában a zsűri döntése alapján Mészáros Edit (BTK II. szabad bölcsészet) lett a legjobb, a képzeletbeli dobogó második fokán Horváth Zita (JGYPK IV. magyar-rajz), a harmadikon Nagy Zsombor (ÁJTK II. nemzetközi tanulmányok) állhatott.
A kiállított fényképeket április 30-áig lehet megtekinteni, a SZTE Aulában hétköznap 10-18, szombaton 10-14 óra között; a Millenniumi klubhelyiségében pedig a kávéház nyitvatartási idején.
A szlogenpályázat zsűrije kéttagú volt: Tajti Gabriella irodavezető és Révész Balázs marketing- és kommunikációs igazgató. A legjobb mondat Köllőd Borbála (TTIK V. biológus) nevéhez fűződik, Horváth Ildikó (BTK TTIK II-I. pszichológia-biológia) pedig jutalomban részesült.
A verspályázat résztvevőinek Cserjés Katalin egyetemi adjunktus, Petró János újságíró-szerkesztő, lapunk munkatársa és Egyed Erika kulturális szervező voltak szigorú ítészei. A legjobbnak Hujbert Ágnes (JGYPK III. rajz) verseit tartotta a zsűri, a második Túri Tamás (BTK I. magyar) lett. A megosztott harmadik helyezést Rábel Zsófia (BTK IV.-III. magyar-komparatisztika) és Balázs Sándor (BTK IV-V. magyar-néprajz) érdemelték ki. (Verseiket lapunk Irodalom rovatában olvashatják.)
A Juhász Gyula Szavalóversenyt Sándor János Jászai-díjas rendező, Beslin Anita szerkesztő-riporter, Janik László színművész és Tajti Gabriella irodavezető bírálták el.
A legszebben szerintük Kiss Bernadett (JGYPK IV. ének-német) mondott verset, a képzeletbeli dobogó második fokán Budás Anikó (JGYPK II. gyógypedagógia), a harmadik grádicson Pócs Dávid (ÁOK II. általános orvos) állhatott. A szavalóverseny különdíjasa Köröndi Péter (JGYPK I. óvodapedagógia) lett.
Szekeres Nikoletta

tik_045_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár