2024. április 24., szerda English version
Archívum  --  2007  --  17. szám - 2007. december 10.  --  Kultúra
SZIN Ice a Szegedi Műjégpályán
Nyáron a Partfürdőn én is kitöltöttem egy kérdőívet, hogy mi lenne, ha télen is, és ha igen, akkor mennék-e, de akkor nem is gondoltam, hogy a szervezők ezt ennyire komolyan gondolják. Pedig igen. Az idén első alkalommal, december 29-31. között megrendezik a SZIN téli változatát a Szegedi Műjégpályán.
Az előzetes érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy újabb programhelyszínnel bővítik a fesztivál tervezett kínálatát, és ha már bővítésről van szó, az a zenei felhozatalt is érinteni fogja. Ami nem változik: lesz nyáridézés a kedvenc hazai (fesztivál) zenekarokkal, hip-hop, valamint elektronikus bulik a „szakma” nagy neveivel, és persze korcsolyázás minden mennyiségben.
A korábban meghirdetett 20x60 méteres sátor mellett egy újabb, 20x30 méteres zenei helyszín is lesz, amely a Borsodi Malátabár nevet viseli. Ebben a sátorban kapnak helyet a nyári fesztiválok hangulatát felidéző zenekarok, így többek között a Paso, a 30y, Zagar és az Underground Dívák, valamint a Balkan Fanatik. Az Anima Sound System egy igazi csemegével érkezik, Anima DJ's néven.
A másik, Pepsi Ice nevű sátorban a hip-hop és az elektronikus zene kedvelői örülhetnek igazán az első két nap programjának. Itt lép fel ugyanis a hip-hopot dzsesszel vegyítő New York-i Guru's Jazzmatazz formáció, az elektronikus műfaj képviseletében pedig a brit sztár DJ, Dave Seaman és a szerb Marko Nastic is a lemezjátszók mögé áll.
December 31-én igazi kedvencek érkeznek, hogy Szegeden búcsúztassák az óévet. A Honex B zenekar indítja a sort, majd jön az idei évben 20. születésnapját ünneplő Kispál és a Borz. A zenekar az elmúlt két évtized legjobb dalaiból válogat, ami igazi különlegességet ígér még a legszakavatottabb rajongóknak is. Ezt követően az ország egyik legjobb koncertzenekara, a Quimby érkezik a színpadra. A 2008-as évbe átlépve a Színezd újra című sláger megálmodója, a Magna Cum Laude lép a porondra. Koncertjük után a nosztalgiáé a főszerep.
A SZIN Ice hangulatát leginkább meghatározó harmadik programhelyszín, a Műjégpálya természetesen mindhárom nap nyitva áll a közönség előtt. Koncertek helyett azonban izgalmas és speciálisan jéghez kapcsolódó sportprogramokkal várja a nagyérdeműt. A zene persze innen sem hiányozhat, hiszen 29-én az Ice Bar Chill Out Party ígér nagy bulit a kilátogatóknak, míg 30-án a soul és a funky kedvelői örülhetnek, hiszen a Soul a Funky nevű táncos programmal a szervezők az ő kegyeiket keresik. A részletes műsor a www.szin.org oldalon tekinthető meg.
2007. december 29-31. – SZIN Ice – Szegedi Műjégpálya
Petró János

Sport1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár