2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2010  --  1. szám - 2010. január 18.  --  Kultúra
Ze­ne, ze­ne és ze­ne...
Címkék: Kultúra

Ami a ze­nei ren­dez­vé­nye­ket il­le­ti, egy­elő­re úgy tű­nik, ta­vas­­szal a klu­bok élő­ze­nei kon­cert­jei mel­lett egy tel­je­sen más mű­faj, az ope­ra ked­velőinek ked­ves­ke­dik a Sze­ge­di Nem­ze­ti Szín­ház. Saj­nos az idő­já­rás még ko­ránt­sem ked­vez a sza­bad ég alat­ti előadá­sok­nak, nem úgy, mint ős­­szel, mi­kor is a hos­­szú­ra nyúlt nyár jól lát­ha­tó­an ki­fe­je­zet­ten ked­ve­zett a kon­cert­lá­to­ga­tó kedv­nek. Bár­men­­nyi­re is szép az ün­ne­pi idősza­k, az esz­tendő kez­de­te, ilyen­kor már min­den­ki­ben fel­éb­red a hi­ány még több prog­ram, a ba­rá­ti ös­­sze­jö­ve­tel irán­t.
Nem sza­bad meg­fe­led­kez­nünk azon­ban még a hi­deg, ja­nu­á­ri es­té­ken sem a sze­ge­di ká­vé­há­zak­ról és élő­ze­nés kis­kocs­mák­ról.
Bár a kon­cer­tidőpon­tok­nak ala­po­san utá­na kell jár­ni, de meg­éri, mert sok­szor nem is iga­zán tá­jé­ko­zód­ha­tunk a nyom­ta­tott pro­gram­füzetek­ből, sok­kal in­kább a hely­szí­nen tud­ha­tunk meg pon­tos és rész­le­tes in­for­má­ci­ó­kat, vagy vé­let­len akad­ha­tunk rá a fon­to­sabb ese­mé­nyek­re.
A hí­res-ne­ves egye­te­mi JATE Klub pél­dá­ul Rek­to­ri Hi­va­tal fel­újí­tá­si mun­ká­la­tai mi­att már ko­ráb­ban el­köl­tö­zött, és át­me­ne­ti­leg a Kál­vá­ria su­gár­úton ad he­lyet a kon­cer­tek­nek. Ér­de­mes el­lá­to­gat­ni a SZOTE Klub­ba is.
Bár­ho­gyan tör­tén­jék is, azok, akik még nem érez­ték a jel­leg­ze­te­sen sze­ge­di he­lyek han­gu­la­tát egé­szen közel­ről, bát­ran vág­ja­nak majd ne­ki egy „fe­dez­zük fel vá­ro­sunk” sé­tá­nak Sze­ge­den.

Ba­kó Mar­git Szi­bil­la

Bezár