2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2007  --  13. szám - 2007. október 8.  --  Sport
Fiatalos lendülettel
Augusztus elejétől napi két edzéssel készült az OB I/B-s női vízilabda-bajnokságra az Universitas Szeged, a programban délelőttönként öt-hét kilométer futás és úszás, délután pedig labdás, taktikai és technikai gyakorlatok szerepeltek.
 
Kresák József eligazítást tart a lányoknak. Fotó: Segesvári Csaba
 
Kresák József vezetőedző természetesen nem véletlenül vezényelt kőkemény alapozást a lányoknak, hiszen a nagy teherbírást és sok lemondást igénylő felkészülés már annak a jegyében zajlott, hogy az idei szezonban megvalósulhasson a nagy álom: az OB I-be kerülés.
Az OB I/B-s küzdelemsorozat résztvevői, az Universitas Szeged, a Hungerit MetalCom Szentesi VK II., a Hódmezővásárhelyi VSC, az Uno VSE, a Villanó Fókák Kecskemét ősszel és tavasszal is rendeznek egy-egy minitornát, a tíz forduló után alakul ki a végső sorrend. Az első, szentesi körben a szegedi lányok 22-6-ra győzték le az Unót, 16-2-re pedig a házigazdákat. Október 13-án Hódmezővásárhelyen találkoznak újból a csapatok, akkor ismét a Szentessel mérkőzik az Universitas. Az őszi szegedi forduló időpontja november 24-e, amikor is a SZUE-ban a Vásárhellyel és az Unóval is összecsapnak a hazaiak.
A szegedi hölgyek idén az erőviszonyokat figyelembe véve az aranyérem legnagyobb esélyesének számítanak. „Régi álmunk válna valóra, ha sikerülne felkerülnünk az élvonalba. Kőkemény munkával és egy csepp szerencsével elérhetjük céljainkat. Az esetleges OB I-es szereplés persze sokkal magasabb költségekkel jár, azaz újabb kihívást jelentene az anyagi alapok megteremtése, azonban legalább ilyen fontos, hogy egy első osztályú csapatnak nagyobb a vonzereje is. Szívesebben jönnének ide pólózni a gyerekek, a szakma, a város és a szponzorok is felfigyelnének az itt folyó munkára, utánpótlás-nevelésre” – mondja Kresák József, aki korábban az OB I-es szegedi férficsapat játékosa volt, s két éve irányítja a felnőtt női együttest.
A komoly célkitűzéseket a nyári igazolások is alátámasztják: a dunaújvárosi vezetőséggel történt megállapodás értelmében kölcsönjátékosként az Universitast erősíti három ifjúsági reménység, Schneider Zsófia, Andresz Ivett és Tóth Petra is. ők Dunaújvárosban készülnek, a helyi OB I-es ificsapatban játszanak, a felnőtt OB I/B-s meccseken pedig szegedi sapkát kötnek.
A Szegedi Tudományegyetem a névhasználati jogon kívül kiemelt ösztöndíjakkal és utazási hozzájárulással is segíti az együttest, melyben öt SZTE-s hallgató is szerepel. Bordás Tímea jobbkezes átlövő II. éves az ÁJTK munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási, az egyéves Los Angeles-i sportösztöndíjról hazatért balkezes Fabó Lili I. éves a BTK amerikanisztika, a kapuvédő Szeles Nikolett II. éves az ETSZ ápolás és betegellátás, a bekk Hajdú Enikő III. éves a JGYPK biológia-testnevelés, Grezsa Nikolett pedig I. éves a BTK spanyol-romanisztika szakán. 
Szeles Nikolett remek kapuspárost alkot a Szentessel ötszörös bajnok, korosztályos válogatottként nemzetközi viadalokat nyert Varga Zitával. „Igyekszem minél több fortélyt ellesni Zitától. Az eddigi meccseken két-két negyedet védtünk, s teljesítményünket nagyban segítette, hogy a védelem is remekelt előttünk” – mondja Niki, aki hat éve pólózik. „A csapatunk egyik fő erőssége, hogy nemcsak a dunaújvárosi lányok, hanem a nálunk fiatalabb is remekül beépültek. Árkosy Lilla és Lengyel Dorottya például kiemelkedő játékukkal képesek összetartani a csapatot” – így Lili, aki úgy látja: az amerikai év során az ottani edzésmódszereknek köszönhetően elsősorban fizikálisan fejlődött sokat. „Hogy ki lehet ránk veszélyes? Talán a Kecskemétre kell odafigyelnünk” – véli Enikő, aki tudhat valamit, hiszen tizenhárom éve éppen a hírös városban ismerkedett meg a sportág alapjaival, s két éve igazolt a Tisza partjára. Ám amondó, az idei szezon végén a Szeged fog örülni. „Mindenképpen a dobogó legtetejére fogunk állni!” – ígéri.
 
Pintér M. Lajos

DSC_1794_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár