2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2007  --  4. szám - 2007. február 26.  --  Sport
Kosarakat rengető rangadó
Hosszú évek hallgatása után igazi kosárrangadótól lesz hangos a Ságvári-gimnázium tornaterme február 28-án, 19 órától. Az alapszakasz utolsó mérkőzését játssza az SZTE-Szedeák NB II-es férfikosárlabda-csapata a Vásárhelyi KS ellen. És hogy miért számíthat az éhes szurkoló fenséges sportvacsorára, arról a szegediek elnöke, Kardos Péter mesélt lapunknak.
„A kosárlabda-történelemben gyakran előfordult, hogy komolyan, szinte vérre menően csapott össze a két szomszéd település. De a szerdai találkozó rangját szerintem mégsem a ’harci hagyomány’ adja” – magyarázta az elnök. „Ami most a rangadójelleget megteremti, inkább a csapatok minőségi mutatóiból fakad. Az NB II-es mezőny két legjobbja méri össze tudását. Az Hódmezővásárhely versenyen kívül induló gárda ugyan – ami azt jelenti, hogy a feljutásért nem szállhat ringbe –, mégis férfiasan küzdő, igényes játékot felvonultató kosarasokat láthatunk majd szerda este. Akiket a fiainknak le kell győzniük, NB I/A csoportos profik, és csak a több játéklehetőség érdekében küldi klubjuk őket a Vásárhelyi KS-be játszani. És egy ilyen csapattal megmérkőzni igen jó erőfelmérő, bizonyítási lehetőség.”
Kardos Péter utalt még arra a nem elhanyagolható tényre is, hogy az alapszakasz első helye múlik a találkozó kimenetelén, hiszen a két csapat egy-egy vereséggel áll a Dél-alföldi csoport első két helyén. Ráadásul a szegedieknél vannak vásárhelyi születésű játékosok, akik az egyetemen tanulnak (Fülöp Béla negyedéves orvostan-, míg Csehó András ötödéves joghallgató), mint ahogy a Hódmezővásárhelyben is pályára lépnek Szegedhez kötődő sportolók (mint például Fodor Zsolt).
A legutóbbi összecsapást 2006. december 10-én Hódmezővásárhelyen a Szeged nyerte 94–85-re. Az SZTE-Szedeák a Békéscsaba elleni idegenbeli 82–66-os sikerrel hangolt a rangadóra, bízunk az ugyanilyen folytatásban.
D. Cs.
Bezár