2024. május 8., szerda English version
Archívum  --  2007  --  9. szám - 2007. április 23.  --  Sport
A me­gyei I. osz­tá­lyú lab­da­rú­gó-baj­nok­ság­ban két győ­ze­lem­mel foly­tat­ta sze­rep­lé­sét a több mint tu­cat­nyi SZTE-s já­té­kost fog­lal­koz­ta­tó Ti­sza Volán-Szeviép. Vá­gó At­ti­la együt­te­se Móra­hal­mon győ­zött 3-2-re Kö­kény, Fü­le és Kuruc­sai ta­lá­la­ta­i­val, majd a múlt szom­ba­ti 22. for­du­ló­ban Krei­zler, Búrány és Har­mos gól­ja­i­nak kö­szön­he­tő­en 3–1-re nyer­te a SZVSE el­le­ni vá­ro­si rang­adót. A Vo­lán – mely idő­köz­ben fel­ju­tott a Ma­gyar Ku­pa or­szá­gos fő­táb­lá­já­ra is – a vesz­tett pon­tok te­kin­te­té­ben job­ban áll a nagy ri­vá­lis Balástyánál, ami a Mind­szent el­len el­ma­radt meccs má­jus 2-i pót­lá­sát kö­ve­to­en a ta­bel­lán is tük­rö­ződ­het.
Az NB II-es fér­fi­ko­sár­lab­da-baj­nok­ság Dél-al­föl­di cso­port kö­zép­sza­ka­szá­nak ne­gye­dik for­du­ló­já­ban a 2F-Szedeák együt­te­sét 88–62-re győz­te le az SZTE-Szedeák (leg­jobb do­bók: Simán­di Ár­pád 24/6, Tré­nyi Im­re 15, Pávlicz Gá­bor 12, Nagy And­rás 11/3, Math­ias Kaem­mer­er 11), az ötö­dik kör­ben pe­dig a Bé­kést pá­hol­ták el 94–76-ra (leg­jobb do­bók: Tré­nyi 24, Fe­ke­te Im­re 15/6, Fü­löp Bé­la 12/6, Vezsenyi Ta­más 10) a Vezseny­i-legények. A gár­da to­vább­ra is mind­ös­­sze két ve­re­ség­gel áll a ta­bel­la élén. A baj­nok­ság ezen sza­ka­szát pén­te­ken Nagy­kő­rös­ön zár­ják a fi­úk, majd kö­vet­kez­het a vár­va várt rá­ját­szás.
A Phoenix Emergé SE há­rom egye­te­mis­ta ver­seny­ző­je vett részt a Kecs­ke­mé­ten meg­ren­de­zett fel­nőtt ví­vó vi­dék­baj­nok­sá­gon. Az el­ső ver­se­nyén sze­rep­lő Sza­bó Eni­kő (TTK, I. bi­o­ló­gia) a női kar­do­zók küz­del­mé­ben 6. lett, csa­pat­ban pe­dig ezüst­ér­met szer­zett, Lász­ló Ba­lázs (TTK, I. ké­mia) pe­dig a fér­fi­kard­csa­pat tag­ja­ként lett ha­to­dik. A spor­to­lók most Vass Csa­bá­val (MK, IV. vál­lal­ko­zó-me­ne­dzser) együtt a má­jus 5-6-i pé­csi egye­te­mi-fő­is­ko­lai ob-re ké­szül­nek.
Cso­port­győz­tes­ként, száz­szá­za­lé­kos mér­leg­gel ke­rült az egye­te­mi-fő­is­ko­lai baj­nok­ság or­szá­gos dön­tő­jé­be az SZTE – job­bá­ra az El­ső Be­ton NB I-es, il­let­ve NB II-es (egyetemi) gárdájára épü­lő –fut­balc­sap­a­ta a deb­re­ce­ni se­lej­te­ző­ből. A má­jus 5-i, ugyan­csak Deb­re­cen­ben meg­ren­de­zen­dő fi­ná­lé­ban a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem, a Deb­re­ce­ni Egye­tem, a Bu­da­pes­ti Mű­sza­ki és Gaz­da­ság­tu­do­má­nyi Egye­tem és a Szé­che­nyi Ist­ván Egye­tem mé­ri ös­­sze tu­dá­sát. Szin­tén MEFOB-döntőbe ju­tott egye­te­münk női ké­zi­lab­da-, il­let­ve női és fér­fi­ko­sár­lab­da-csa­pa­ta is. A dön­tő­ket lap­zár­tánk után tar­tot­ták, il­let­ve e hét ele­jén ren­dez­ik Deb­re­cen­ben, az ered­mé­nyek­ről kö­vet­ke­ző szá­munk­ban ol­vas­hat­nak.
A Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem Sport­köz­pont­ja és a JGYPK Test­ne­ve­lé­si és Sport­tu­do­má­nyi In­té­ze­te MEFOB-döntőt ren­dez tor­na és te­nisz sport­ágak­ban. A tor­na­ver­se­nyek­re a JGYPK To­po­lya so­ri sport­csar­no­ká­ban ke­rül sor má­jus 5-én 15.45-ös és má­jus 6-án 9.00 órai kez­det­tel. A te­nisz­küz­del­mek má­jus 4-én 12 óra­kor kez­dőd­nek az SZTE Er­zsé­bet li­ge­ti te­nisz­pá­lyá­in, a dön­tő­ket má­jus 6-án ren­de­zik.

DEAK19711_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023/2024-2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár