2024. május 7., kedd English version
Archívum  --  2008  --  1. szám - 2008. január 14.  --  Sport
A sport dél-alföldi fővárosa
A szegedi egyetemisták sportélmények tömkelegével lesznek gazdagabbak: aki rajongója a minőségi élsportnak, bizonyosan jól érzi majd magát a Tisza-parti városban.
A megyeszékhely talán legnépszerűbb és legismertebb sportolói a Démász-Szeged VE kajakosai és kenusai, élükön az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Janics Natasával, illetve a tavalyi évben minden világverseny aranyérmét besöprő Vajda Attilával. A két kitűnőség a többiekkel (Keresztesi Alexandra, Gyökös Lajos, Sík Márton, Csamangó Attila, Joób Márton, Fürdök Gábor, Horváth Gábor) együtt most elsősorban a pekingi olimpiai játékokra készül. Szegeden, a vízi sportok fellegvárában is folyamatosan rendeznek rangos nemzetközi versenyeket: a 2006-os vb-n és a 2007-es világkupán sok ezer fanatikus szorított a magyar sportolók sikeréért a csodálatos Maty-éri centrumban.
Szeged sportéletének, de talán magának a városnak is szimbólumává vált a sakkozó Lékó Péter (képünkön). A vajdasági születésű, de Szegeden felnőtt s itt élő sakknagymestert 2004-ben csupán egy hajszál választotta el a világbajnoki cím elhódításától, de ebbéli tervéről természetesen továbbra sem tett le.
Ha Szeged és csapatsportok, akkor először a Pick Szeged kézilabdacsapatáról és a Szeged Beton vízipólósairól kell szólnunk. A Pick 2007-ben sok év várakozás után végre letaszította a honi trónról a nagy rivális Veszprémet, s Puljezevicsék idei teljesítménye is szép reményekre jogosít mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. A Betonnak is remekül sikerült a szezon eddigi része: az Egerrel karöltve vezetik a bajnokságot, s a LEN-kupáért is harcban áll még az olimpiai bajnok Varga Tamást is soraiban tudó gárda. Egyre acélosabbak a női kosarasok is: a Szeviép 2007-ben végérvényesen beírta magát az élcsapatok közé azzal, hogy ezüstérmet szerzett a kupában, a bajnokságban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. További első osztályú együtteseknek is szurkolhatnak a sportkedvelő egyetemisták, hiszen az Első Beton futsalosai, a Floratom-Szeged pingpongosai, a Ferroép-Szeged tekései, valamint a Starcopy-Szeged röplabdásai is a legmagasabb osztályban szerepelnek.
P. M. L.

tanter_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023/2024-2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár