2024. május 18., szombat English version
Archívum  --  2008  --  6. szám - 2008. április 7.  --  Sport
Sport, szórakozás, avatás
A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának III. éves testnevelés-rekreáció szakos hallgatói idén is megrendezik szakmai napjukat, a méltán népszerű Trapp-napot. Az április 16-i rendezvénynek a Topolya sori sportcsarnok ad otthont, a szervezők körülbelül 300 résztvevőre és nézőre számítanak.
Az egyik főszervező, Csont Attila lapunknak elmondta: a Trapp-nap közel húszéves múltra tekint vissza, ez minden harmadik évfolyamos rekreáció szakos hallgatónak egyfajta vizsgafeladatot jelent, illetve ez alkalomból avatják fel a végzős hallgatók az elsős diákokat.
Az egész napos program során a már hagyománnyá vált játékos sportvetélkedők, sor- és váltóversenyek, tanár–diák-mérkőzések mellett érdekes sportbemutatókat, változatos előadásokat tekinthetnek meg a látogatók. A Trapp-napot sztárvendégeket is megtisztelik jelenlétükkel. Csont Attila elárulta: minden részt vevő diák, tanár és szponzor kap ajándékba egy Trapp-napi pólót.
A program 8 órakor pólóosztással indul, 9-kor következik az ünnepélyes megnyitó (vendégek: Varga Tamás, Puljezevics Nenad), majd 9.15-kor az évfolyamonkénti bemutatkozás. 10 órakor és 11.15-kor lesz a „Társasjáték” két része, közben 11 órakor Grapevine Show Dance Club tűzzsonglőr- és kontaktlabda-bemutatóját, illetve akrobatikus capoeirát láthat a közönség. Az első évfolyamos hallgatók avatására 12.30-kor kerül sor. 13.30-tól Németh Andrea fitneszbemutatója, kyokushin karate és a Grapevine Show Dance Club műsora következik. 14 órakor röplabdában mérik össze erejüket a tanárok és a diákok, 15 órakor és 16.30-kor tanárparódiákat adnak elő a hallgatók. Közben egyebek mellett karaokeverseny, airsoftbemutató, az X-treme hip-hop tánccsoport produkciója és tombolahúzás is színesíti a programot. 16.15-kor adják át a Jó sportoló díjakat, majd a IV. évfolyamos lányok kánkánjával és a 17 órás eredményhirdetéssel zárul a nap.
P. M. L.
Bezár