2022. október 8., szombat English version
Archívum  --  2010  --  9. szám - 2010. szeptember 27.  --  Sport
Újabb amerikai a Szedeákban
Címkék: Sport

Még egy amerikai játékos csatlakozott a Dél-Kostrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatához. Az NB I/A újoncát Janou Rubin érkezésével immár három légiós erősíti (hiszen korábban már leigazolták a szerb Nebojsa Dokicsot és az amerikai Bryson McKenzie-t). A 28 éves, 2-es és 3-as poszton bevethető, 193 centis amerikai kosaras szerződése egyelőre október végéig szól, a folytatásról a 40 napos próbaidő után dönt a Szedeák szakmai stábja.
Rubin, aki éveken keresztül a UCLA egyetem csapatát erősítette, sokoldalú kosaras, robbanékony, gyors első lépéssel rendelkezik. Betörésekből, középtávolról és távolról egyaránt veszélyes, de nagyszerű szeme van a társak helyzetbehozásához is. Önzetlen, igazi csapatjátékos, aki érti és érzi a játékot (szabadidejében edzőként is tevékenykedett az elmúlt években!). Védőként szívós és kellemetlen ellenfél. Egy igazi hajtós, harcos sportoló, aki senkitől és semmitől sem riad vissza, nagy hasznára lehet tehát új alakulatának.
Az egyetemisták több felkészülési mérkőzést is lejátszottak az utóbbi időszakban. Először a kiskunfélegyházi Malom Kupán vettek részt, ahol először hatalmas bravúrral legyőzték a Pécsi VSK-Pannonpower gárdáját, majd vereséget szenvedtek a Kecskeméti KSE-től és a Szpartak Szabadkától, így a harmadik helyen végeztek. Ezt követően a vajdasági ligaválogatottat látták vendégül Szegeden, s kétszer is összecsaptak velük. Az első találkozót 77-71-re nyerte a szegedi együttes, másnap öt húszas partit vívtak a felek, melyek közül hármat a hazaiak, kettőt a vendégek húztak be (összesítésben 95-80-ra győztek a mieink). Az NB I/A csoportos bajnokság egyébként az október 9–10-i hétvégén kezdődik, a szegediek az első fordulóban a paksi Atomerőmű SE otthonában lépnek majd pályára.

Pintér M. Lajos

Bezár