2024. április 29., hétfő English version
Archívum  --  2008  --  3. szám - 2008. február 18.  --  Sport
Ülőröplabda-torna az SZTE-n
Rangos ülőröplabda-versenyre kerül sor március 7-én (pénteken) 10 órától az SZTE Topolya sori sportcsarnokában. Az Egyetem Kupát szervező Csakazért SE ülőröplabdaklub és az SZTE Hallgatói és Közkapcsolati Rektorhelyettesi Hivatal célja, hogy hagyományt teremtve mozgási, versenyzési lehetőséget biztosítson a fiataloknak, segítse az ülőröplabda-sportág utánpótlás-nevelését, népszerűsítését. Szeretnék elérni, hogy minél több mozgássérült, mozgásában korlátozott fiatal ismerkedjen meg a sport szépségeivel.
A tornára hatfős csapatok nevezhetnek március 6-áig e-mailben az egyesület címén (dinamit@tvnetwork.hu), illetve személyesen a helyszínen március 7-én 9 óráig. Elsősorban az egyetemisták jelentkezését várják, ám természetesen semmiféle korhatárt nem szabtak a szervezők. Lányok és fiúk külön-külön vagy akár vegyesen is alkothatnak csapatokat. A nevezési díj alakulatonként 1000 forint. Díjmentesen nevezhet viszont az a gárda, melyben mozgássérült is helyet kap. Az I-III. helyezett alakulatok oklevéldíjazásban részesülnek.
A szervezők tájékoztatása mérkőzéseket az érvényben lévő ülőröplabda-szabályoknak megfelelően, a nevezések számától függő rendszerben bonyolítják le. (A szabályokról röviden a www.uloroplabda.hu oldalon lehet olvasni.) A rendezvényen részt vevők az ülőröplabda mellett egyéb parasportokat is kipróbálhatnak, például a csörgőlabdát vagy a bocciát. A napot szakmai jellegű programok is színesítik: filmvetítések és mentálhigiénés előadások mellett az olimpia és a paralimpia kapcsolatáról meghívott vendégek – Béres Dezső paralimpiai bronzérmes bocciajátékos, valamint a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának munkatársai: Kälbli Katalin, az ülőröplabda-válogatott edzője, illetve Ramocsa Gábor, a csörgőlabda-válogatott korábbi edzője – beszélnek, majd mindenki letesztelheti tudását a témakörben.
P. M. L.

DSC_00661_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár