2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2007  --  17. szám - 2007. december 10.  --  Sport
Útban az első osztály felé a női pólósok
November 24-én a SZUE-ban tartották meg  a női vízilabda OB I/B negyedik minitornáját. A várakozásoknak megfelelően az eddigi összes mérkőzését megnyerő Universitas Szeged ezt a fordulót is hibátlanul zárta, így egy körrel a féltáv előtt hatalmas fölénnyel vezeti a tabellát. Kresák József együttese a Hódmezővásárhelyi VSC-t 20-2-re, az Uno VSE-t 13-7-re verte. A Vásárhely ellen Árkosy Lilla 5, Lengyel Dorottya 4, Hajdú Enikő, Schneider Zsófia, Bordás Tímea, Andresz Ivett és Grezsa Nikolett 2, Tóth Bettina 1 gólt szerzett (képünkön Schneider lő a HVSC kapujára). Az Uno ellen Schneider 4, Lengyel 3, Hajdú 2, Árkosy, Bordás, Fabó Lili és Andresz 1-1 alkalommal köszönt be.
„Tudtam, hogy mindkét ellenfelünknél nagyobb játékerő képviselünk, de nem reméltem ekkora különbséget, különösen azért, mert úgy hallottuk: az Uno kifejezetten feni ránk a fogát. Ehhez képest még a cseresornak is játéklehetőséget adhattam a két derbin. Maximálisan visszakaptam a begyakorolt elemeket mind támadásban, mind védekezésben, sőt még a vízilabda szépségeit is ki tudtuk domborítani. Most már előre kell tekintenünk: a következő hetek, hónapok során különböző erőnléti, lábtempós, illetve a lövőerőt és a taktikai repertoárt fejlesztő edzésekkel arra is igyekszem felkészíteni a csapatot, hogy megálljuk majd a helyünket az elitben” – mondta lapunknak a mester.
Az OB I/B állása négy kör után: 1. Szeged 12 pont, 2. Szentes 8 pont, 3. Hódmezővásárhely 4 pont, 4. Kecskemét 4 pont, 5. Uno 4 pont. Az ötödik fordulót december 15-én rendezik Budapesten, az Universitas a Kecskeméttel és a Vásárhellyel is megmérkőzik.
Bezár