2022. május 24., kedd English version
Szervezeti felépítés  --  Központi szolgáltató egységek  --  Minőségfejlesztési Iroda  --  Felsőoktatási Minőség Díj 2009
Felsőoktatási Minőség Díj Pályázat

A 2006-ban alapított Felsőoktatási Minőség Díjat - a Kormány 221/2006. (XI.15.) rendelete alapján az a felsőoktatási intézmény kaphatja meg, amely a minőségfejlesztés módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújt, és abban folyamatos fejlődést mutat.

FMD-oklevelEgyetemünk 2009-ben beadta pályázatát az Oktatási és Kulturális Minisztérium „Felsőoktatási Minőségi Díj” pályázati felhívására. A testület javaslata alapján Hiller István oktatási és kulturális miniszter a felsőoktatási intézmény kategóriában Felsőoktatási Minőségi Díj kitüntetésben részesítette a Szegedi Tudományegyetemet. A Szegedi Tudományegyetemen szeptember 5-én tartott országos felsőoktatási tanévnyitó ünnepségen adta át Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Felsőoktatási Minőségi Díjat Prof. Dr. Szabó Gábornak, az SZTE rektorának.

A pályázatunk célja volt, hogy bemutassuk az intézmény minőségfejlesztés területén elért eredményeit és azt a folyamatos fejlődést, amelyet a minőségbiztosítás terén egészében és szervezeti egységeinél megvalósított.

A pályázatban ugyanakkor átfogó képet kívántunk adni az intézmény főbb stratégiai célkitűzéseiről, azok teljesüléséről, az intézményi működés mechanizmusáról, szervezettségéről és hatékonyságáról, az oktató-kutató munka eredményességéről és színvonaláról, a munkaerőpiac és a végzettek elégedettségéről, valamint a minőségpolitikai célok teljesüléséről.

Szegedi Tudományegyetem Felsőoktatási Minőség Díj pályázat 2009

Bezár