2023. október 1., vasárnap English version
Szervezeti felépítés  --  Központi szolgáltató egységek  --  Oktatási Igazgatóság  --  Az SZTE szakindítási, szakalapítási folyamatkövető és szándékregisztrációs rendszere
Az SZTE szakindítási, szakalapítási folyamatkövető és szándékregisztrációs rendszere
Letölthető adatlap
 
ET Határozat:
Az Egyetemi Tanács 300/2005. számú határozatával létrehozza az SZTE szakindítási, szakalapítási folyamatkövető és szándékregisztrációs rendszerét. A rendszer naprakészen szolgáltat információt a szakalapítási, indítási folyamatokról és a regisztrált, kidolgozás alatt álló szakanyagokról. A kidolgozó a bejelentéstől számított négy hónapban elvitathatatlan előjogot kap az ötletére. Akkreditálásra beadott párhuzamos szak anyagát semmilyen szakmai fórum nem fogadhatja be. A szakgazda által felkért résztvevők együttműködési szándékát senki nem korlátozhatja.
A védett időszak végétől számított egy hónapban más kérhet opciót az adott szakanyagra. Ennek hiányában, a hónap leteltével az eredeti kérelmező újabb négy hónap védettséget szerezhet.
 
Indoklás:
A BSc és FSz képzések szakindítási tapasztalatai alapján jogos igény, hogy a későbbiekben (FSZ, MSc képzések) elkerüljük a szakindítási, vagy alapítási munkálatok esetlegesen fellépő párhuzamosságát és az ezzel kapcsolatos felesleges munkaráfordítást.
A szakindítási munkálatok karközi publicitásának hiánya, a szakindítások belső ügyként kezelése akadályozhatja a kívánatos együttműködést is, így a befelé fordulás a párhuzamos kapacitások kiépítését eredményezi, és nem segíti   az integrációt.
 
Megvalósítás:
Az Oktatási Igazgatóság honlapján – meghatározott felhasználói kör számára elérhetően – működtetünk egy olyan szakindítási, alapítási folyamatkövető és szándékregisztrációs rendszert, amelyben a fenti körbe tartozó kollégák számára folyamatosan elérhetővé tesszük a szakindítási, alapítási SZTE aktivitást. A rendszer segítségével tájékozódhat minden kar az egyetemen elfogadott, bírálat alatt lévő és kidolgozás alatt lévő szakokról, illetve kidolgozási szándékokról.
Lehetőség lesz humánerőforrást kérni és felajánlani, illetve egy meghatározott időszak alatt védetten, csak a kidolgozásra koncentrálva szakanyagot kidolgozni.
 
 
A megadott egyetemi kör számára nyilvános lesz a téma és a védettség lejárati dátuma.
Bezár