2024. április 24., szerda English version
Archívum  --  2005  --  17. szám - 2005 október 17.  --  Egyetemi élet
Minőségi szolgáltatás sorbanállás nélkül
Új szolgáltatással jelentkezik a MÁV: nyolc felsőoktatási intézménybe telepít menetjegypénztárat. Első lépésként a debreceni és a szegedi egyetemen nyílt vasúti pénztár, annak érdekében, hogy a vasúttársaság a hallgatókhoz közelebb vigye a szolgáltatását.
A MÁV Rt. Személyszállítási Üzletága és a Diák-Bónusz Kht. között létrejött megállapodás alapján új, utasbarát szolgáltatásként a vasúttársaság országosan összesen nyolc felsőoktatási intézményben, illetve kollégiumban biztosít jegyvásárlási lehetőséget hallgatóknak és tanáraiknak. Az új lehetőség révén egyelőre a debreceni és a szegedi egyetem polgárai juthatnak gyorsabban, kényelmesebben, sorban állás és külön utánajárás nélkül vasúti menetjegyhez, de rövidesen újabb hat felsőoktatási intézmény számára biztosít hasonló lehetőséget a MÁV. Jegyet jelenleg csak belföldi útra lehet váltani, de természetesen IC- és kerékpárpótjegy is kapható a pénztárakban.
Október végén Budapesten, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, valamint Nyíregyházán nyit újabb értékesítési pontokat a MÁV. 2005 novemberében a pécsi és a győri egyetem is csatlakozik a programhoz. A vasúttársaság távlati tervei szerint 2006. elején a miskolci és a veszprémi felsőoktatási intézményekben is megteremti a jegyváltás lehetőségét.
A szegedi egyetemen (Szeged, Ady tér 10., Tanulmányi és Információs Központ) működő menetjegypénztár hétköznaponként reggel 9.30-tól este 17 óráig tart nyitva.
Bezár