2018. április 25., szerda English version
Archívum  --  2005  --  20. szám - 2005. november 21.  --  Egyetemi élet
Negyedével több diákhitel-igénylő
November 15-én, az aktuális diákhitel-folyósítási napon összesen 1,6 milliárd érkezett az erre jogosult diákhitel-igénylők bankszámlájára, 4715-en először jutottak a kért kölcsönhöz. Esetükben ez, a visszamenőleges kifizetés miatt, legalább háromhavi, ha az egyösszegű kifizetést kérték, akkor öt havi pénzt jelentett. A tavalyi év hasonló időszakához képest az idei tanévben 25 százalékkal több - összesen 18 501 - új igénylőnek folyósította a Diákhitel Központ a kölcsönt.
Az új igénylők legkésőbb december 15-ig adhatják le az őszi szemeszterre érvényes diákhitel-igénylésüket a kijelölt postahivatalokban, illetve az együttműködő bankok, takarékszövetkezetek kijelölt fiókjaiban. Aki ezt a határidőt lekési, végérvényesen elveszti a jogát az aktuális őszi szemeszterre esedékes kölcsönétől, és igénylése csak a tavaszi szemesztertől lesz érvényes.
A diákhitel első kifizetése mindig visszamenőleg történik. Így azok az új igénylők, akik 2005. december 15-ig még leadják igénylésüket, 2006. január 13-án, az őszi szemeszter utolsó kifizetési napján a teljes őszi félévre járó (öt havi) kölcsönükhöz egy összegben juthatnak hozzá, amely az igényelt összegtől függően akár 150 ezer forint is lehet.
A Diákhitel Központ önálló információs standdal vesz részt a 2005. december 2-4. között, a BNV „A" pavilonjában zajló EDUCATIO 2005 kiállításon, ahol minden érdeklődőt szeretettel vár.
Bezár