2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2005  --  4. szám - 2005 március 7.  --  Egyetemi élet
Új helyen az SZTE Állásbörze
Az SZTE Karrier Iroda új helyen, a Tanulmányi és Információs Központban folytatja tovább tevékenységét, annak érdekében, hogy a munkavállalók és a régióban működő cégek könnyebben egymásra találhassanak. Az idei Állásbörzén 28 cég kínál munkahelyeket a résztvevőknek.
 
Március 8-án és 9-én a Tanulmányi és Információs Központ ad otthont az SZTE Állásbörzének. Fotó: Segesvári Csaba
 
Az SZTE Karrier Iroda idén új helyen, a Tanulmányi és Információs Központban szervezi meg az SZTE Állásbörzét március 8-9-én. A rendezvényt ismét megelőzi egy előkészítő programsorozat, melynek segítségével az érdeklődők felkészülhetnek a munkaadókkal történő találkozásra, megismerhetik az álláskeresés fortélyait és buktatóit, továbbá részt vehetnek próbainterjún, kézíráselemzésen, pszichológiai és személyiség teszteken. Akik valóban állást akarnak találni, jól teszik, ha nem hagyják ki ezeket a lehetőségeket.
Az Állásbörze nem feltétlenül csak a végzős hallgatóknak szól, mondta el lapunknak Csaba Levente, az SZTE Karrier Iroda munkatársa. Az alsóbb évesek az itt megszerzett információk alapján úgy alakítják tanulmányaikat, hogy a jövőben a leendő munkaadók által leginkább igényelt képességekre tegyenek szert. A tapasztalatszerzésen kívül további előny a cégképviselőkkel történő személyes találkozás, és az sem mellékes, hogy a résztvevők önéletrajza bekerülhet a munkaadók adatbázisába. A börzén minden diplomás és leendő diplomás megtalálhatja a maga számítását, de a mai világban nélkülözhetetlen legalább egy nyelv alapos és legalább középfokon történő elsajátítása. A nyelvszakosok igen jó kilátásokkal indulhatnak neki az állásvadászatnak, hangsúlyozta Csaba Levente, hiszen a cégek többsége átképzésre küldi a munkatársait, ezért a felvételnél a nyelvtudást tekintik elsődleges szempontnak, de egy ilyen jellegű rendezvényen mindenki megtalálhatja a számára megfelelő álláslehetőséget a programozóktól a gyógyszerészeken át a fizikusokig.
A Karrier Iroda standjánál a tanárszakos hallgatók egy országos adatbázisban kereshetnek tanári állásokat. Itt az iroda munkatársai szak- és helyspecifikusan is segítenek keresni az általános- vagy középiskolák által meghirdetett állások között. A tavalyi évben is nagy sikere volt a grafológusok íráselemzésének, ahol a hallgatók egy előre megírt egyoldalas anyaga alapján a szakértők grafológiai gyorselemzést készítenek. Az állásbörzével kapcsolatban naprakész információkat a www.allasborze.szeged.hu címen találhatnak az érdeklődők.
Csécsi László

kongressz1_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár