2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2005  --  17. szám - 2005 október 17.  --  Egyetemi élet
Ülésezett az EHÖK választmánya
Megtartotta első választmányi ülését a 2005/2006-os tanévben az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata. Telegdy Gergely, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökének beszámolójával kezdődött a szeptember 30-i választmányi ülés. Az elnök ismertette a jegyzettámogatással kapcsolatos végleges döntést, melynek értelmében a hallgatók az akkreditált jegyzetboltban való vásárláskor 75 százalékot használhatnak fel a diákigazolványukon lévő összegből, 25 százalékot pedig készpénzben kell kifizetniük.
A JATE Klub felújításáról és új vezetőjéről is szó esett: a klubot innentől kezdve Csaba Levente irányítja. Az EHÖK elnöke három referenst nevezett ki az elmúlt félévben, egy marketing, illetve egy pályázati felelőst, valamint egy weblapfejlesztőt, akik az adott területen a hatékony és rugalmas eredményekért felelnek.
Hájas Máté, a Felügyelő Bizottság leköszönő elnöke beszámolt a márciusi választmányi ülés óta lezajlott hallgatói önkormányzati választásokról, melyek az Egészségügyi Főiskolai Karon, az Állam- és Jogtudományi Karon, az Általános Orvostudományi Karon és a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karon voltak esedékesek. Ezután a Választmány elfogadta az EHÖK tisztségviselőinek írásos beszámolóit. Telegdy Gergely ismertette a bizottságok – Jogi Bizottság, Kulturális Bizottság, Külügyi Bizottság, Marketing és Kommunikációs Bizottság, Rendezvényszervező Bizottság – ügyrendjeit, melyeket a Választmány egyhangúlag megszavazott. Az ülés zárásaként az EHÖK új portáljának a kari hallgatói önkormányzatokat érintő oldalait ismerhették meg a jelenlévők.
Bezár