2024. április 26., péntek English version
Archívum  --  2005  --  4. szám - 2005 március 7.  --  Hangsúly
Jártok-e színházba?
Székely László (végzett angol nyelvtanár). Színházba nem igazán járok, elsősorban azért, mert nem tartozik a kedvenc szórakozásaim közé. Az operettel, illetve a musical-lel ki vagyok békülve, és ha hívnak a barátaim, elmegyek. Az egyetemi színházak közül a SZESZ az, amit ismerek, illetve ha jól tudom indult most egy új színház itt a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán. Minimum három biztosan van, csak nem reklámozzák őket, ezért csak kevesen tudnak róluk.
 
Gidai Réka (TTK, geográfus I). Hallottam már a különböző egyetemi színtársulatokról, de nem voltam még az előadásikon. Van olyan ismerősöm, aki már fellépett az „Az István a királyban”.
Színházba egyébként szeretek járni, bár mostanában elég kevés időm van erre. Az egyetemi szintű előadásokat szerintem inkább azok látogatják, akiknek az ismerőseik játszanak egy-egy darabban. Nincs elég reklámja, a legtöbb előadásról csak utólag értesül a közönség.
 
Heltai Nikolett (JGYTFK, matematika II. - orosz I). Nem igazán járok színházba. Évente ha kétszer eljutok egy-egy előadásra, akkor is inkább a Nemzeti Színház darabjai közül válogatok. Véleményem szerint itt Szegeden nem igazán elterjedt a különböző alternatív színházak, illetve az egyetemi előadások látogatása, Máshol talán sokkal jobban reklámozzák. Itt nincs meghirdetve rendesen, Pesten biztosan sokkal nagyobb hagyományai vannak ennek, nálunk ez még nem igazán rendelkezik komoly múlttal. Elsősorban az ismerősök látogathatják az ilyen előadásokat, vagy az olyan beállítottságú emberek, akiknek mindene a színház.
 
Csányi Márta (GTK, közgazdász V). Én egyáltalán nem járok színházba, nincs rá időm, főleg így az ötödévben, szakdolgozatírás mellett pláne nem. A Nemzeti Színházról tudok, és a Pinceszínház nevét ismerem a médiából, de a különböző egyetemi társulatokról fogalmam sincs. A reklám talán segítene azon, hogy ezek nevét megismerjük. Budapest ilyen szempontból egész más.
 

tanter_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár