2024. április 27., szombat English version
Archívum  --  2005  --  21. szám - 2005. november 28.  --  Hangsúly
Jónak tartod-e az egyetemi elnevezést?
Arany Gerda (JGYTFK magyar-református hittan III.). Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem mint név minden kart, minden szakot magába foglal, és így alkot önálló és jól működő egységet. A Szegedi Tudományegyetem jó név, ezt kell megtartani. Bár a világon mindenhol ismerik Szent-Györgyi Albert nevét, ezért amennyiben felmerül, hogy változtatni kellene a néven (ami szerintem felesleges), lehet, hogy ez is jó lenne.
 
Molnár Melinda (JGYTFK magyar-orosz II.). Idő kellett ahhoz, hogy megszokjuk a Szegedi Tudományegyetem nevet, hiszen a József Attila Tudományegyetem, illetve a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem mint név ismert volt.  Nem olyan régen változtattuk meg a nevünket, szerintem ez mostanra ismert lett és bevált, rövid időn belül nincs szükség még egy változtatásra.  Most már jó ez. Az emberek a város nevéhez kapcsolják, ami minden szegedinek csak pozitív dolgot jelenhet.
 
Kegyes Melinda (BTK vallástudomány IV.).  Nemrég vettük fel ezt a nevet, s szerintem mára már megszoktuk. Ha felmerül, hogy mégis nevet akarunk változtatni, akkor véleményem szerint mindenképpen az egyetemhez kötődő ismert és elismert személyiség nevét kellene adni. Ha már mindenképpen történelmi nevet akarunk, és mindenképpen változtatni akarunk. Az esetleges lehetőségek közül azonban (mint Szent-Györgyi Albert vagy Báthory István) nekem egyik sem tetszik. Visszaváltoztatni meg nem lenne értelme, bár a mi intézményünket sokan még ma is JATE-ként emlegetik.
 
Sulyok Izabella (BTK történelem V., francia IV.).  Körülbelül öt éve változtattunk nevet, akkor vettük ezt fel, s jó is az elnevezés, mert egységesíti a különböző karokat. Az esetleges névváltoztatást butaságnak tartom. Visszaváltoztatni sem kellene, mert akkor minek változtattuk meg öt éve, és az ember így is meg van kavarodva. Más nevet kitalálni felesleges lenne. Szent-Györgyi Albert talán tetszene, de a legjobb mégis ez a név.
 

DSC_00661_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár