2024. május 8., szerda English version
Archívum  --  2005  --  14. szám - 2005 szeptember 26.  --  Hangsúly
Mi a véleményed a kollégiumok rangsorolásáról?
Horváth Ádám (TTK biológia-matematika I.). A kollégiumokat érintő pontozásról még semmit nem hallottam. Talán a tények lehetnek majd mérvadóak a besorolásnál, illetve az anyagi oldala a dolognak. Én a Károlyi Mihály Kollégiumban lakom, és egy olyan skálán, ahol az 5-ös a maximum, három pontot adnék ennek a helynek.
 
Erdélyi Viktória (GTK közgazdász III.). Nem vagyok jól tájékozott ebben a kérdésben, igaz, a televízióban már hallottam róla. Én meg vagyok elégedve a jelenlegi kollégiumommal. Ha bevezetik ezt az új rendszert, akkor is az anyagiak döntik majd el, hogy ki hová jelentkezik.
 
Markó Krisztina (JGYTFK rajz-művelődésszervező IV.). Hogy a pontozás hogyan fog működni, azt nem tudom. Szerintem nem lehet összehasonlítani  a különböző kollégiumokat. Más az elrendezésük, ezért nem értem, hogy milyen szempontok alapján képzelték el ezt a dolgot.
 
Darabos Katalin (JGYTFK történelem-művelődés-szervező IV.). Erről a kollégiumi pontozási rendszerről még nem hallottam ugyan, de jó ötletnek tartom a besorolást. A kollégiumomat mindössze két vagy három csillaggal illetném, hiszen zsúfolt, és a folyamatos felújítások ellenére is hagy kívánnoivalót maga után. A kollégiumok kiválasztásánál a jelentkezést elsősorban továbbra is az anyagiak határozzák majd meg, nem pedig a besorolás.
 
András Péter (TTK közgazdász-programtervező matematikus II.) Nem hallottam még a rendszerről, de ez a fajta kategorizálás már most él, hiszen a nívósabb kollégiumokba már így is elég nehéz bekerülni. Jó ötletnek tartom, de nem gondolom, hogy bármiféle gyakorlati haszna lesz.
 
Tóth Gábor (TTK geográfus II.). A pontozási rendszert nagyon jó ötletnek tartom, hiszen végre lesz egy olyan minőségi rendszer, amely megkönnyíti a kollégiumok kiválasztását. Különböző véleményeket hallottam a lehetséges besorolásokról. Az az igazság, hogy nagyon nem osztályoznám túl a szegedi kollégiumokat, mert nem érik el a megfelelő színvonalat.
 
Szilágyi Nóra (BTK angol III., orosz II.) Nem hallottam a pontozási rendszerről, mivel én albérletben lakom. Viszont nem valószínű, hogy a kollégistákat tájékoztatták a dologról. Jó ötletnek tartom, mert biztosan segít a kollégiumok kiválasztásánál annak, akinek fontos, hogy jó helyen lakjon, de a többségnek továbbra is az anyagi oldal lesz a meghatározó.
Bezár