2024. március 29., péntek English version
Archívum  --  2009  --  13. szám - 2009. december 7.  --  Egyetemi élet
Aka­dé­mi­ai Ní­vó­díj a GTK ok­ta­tó­i­nak
Címkék: Egyetemi Élet
Az Aka­dé­mi­ai Ki­adó ti­zen­öt ki­ad­vá­nya vagy azok szer­ző­je, szer­kesz­tő­je ré­sze­sült az idén Aka­dé­mi­ai Ní­vó­díj­ban.
Az el­is­me­ré­se­ket a Ma­gyar Tu­do­mány Nap­ja ren­dez­vény­so­ro­zat ke­re­té­ben no­vem­ber 19-én ad­ták át az MTA szék­há­zá­ban. A ki­adó köz­le­mé­nye sze­rint el­ső al­ka­lom­mal 1974-ben ju­tal­maz­ták ní­vó­díj­jal a kor leg­je­le­sebb ha­zai tu­do­má­nyos mun­ká­it.
„Az az­óta el­telt har­minc­öt év bi­zo­nyí­tot­ta, hogy a szán­dék he­lyes volt, hi­szen a kez­de­mé­nye­zés­ből ha­gyo­mány lett, mi­köz­ben a cél ma is ugyan­az: el­ső­sor­ban er­köl­csi el­is­me­rés­ben ré­sze­sí­te­ni a kö­zel­múlt leg­szín­vo­na­la­sabb tu­do­má­nyos ki­ad­vá­nya­it és szer­ző­i­ket. A dí­ja­zot­tak év­ről év­re az MTA tu­do­má­nyos osz­tá­lya­i­nak je­lö­lé­se alap­ján a Ma­gyar Tu­do­má­nyos Aka­dé­mia ál­tal tá­mo­ga­tott és a ki­adó gon­do­zá­sá­ban meg­je­lent mű­vek kö­zül ke­rül­nek ki” – áll a köz­le­mény­ben.
Az ün­nep­sé­gen a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem Gaz­da­ság­tu­do­má­nyi Ka­rá­nak há­rom ok­ta­tó­ja is el­is­me­rés­ben ré­sze­sült.
Ki­tün­te­tést ér­de­melt ki Re­ket­­tye Gá­bor (egye­te­mi ta­nár, Üz­le­ti Tu­do­má­nyok In­té­ze­te Marketing-Menedzsment Szak­cso­port) és Het­e­si Er­zsé­bet (dé­kán, egye­te­mi do­cens, az Üz­le­ti Tu­do­má­nyok In­té­zet mb. in­té­zet­ve­ze­tő­je) Kí­ná­lat­me­nedzs­ment cí­mű mű­ve. Ugyan­csak Aka­dé­mi­ai Ní­vó­díj­jal ju­tal­maz­ták Ve­res Zol­tánt (egye­te­mi do­cens, Üz­le­ti Tu­do­má­nyok In­té­ze­te Marketing-Menedzsment Szak­cso­port) A szol­gál­ta­tás­mar­ke­ting alap­köny­ve cí­mű mű­ért, amely­nek „fó­ku­szá­ban az ügy­in­té­zés mi­nő­sé­ge, biz­ton­sá­ga és gyor­sa­sá­ga, a meg­lé­vő és a po­ten­ci­á­lis ügy­fél­kap­cso­la­tok el­mé­lyí­té­se áll”
Bezár