2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2009  --  13. szám - 2009. december 7.  --  Egyetemi élet
An­gol nyel­vű uni­ós dip­lo­ma az SZTE-n
Címkék: Egyetemi Élet
Az egész vi­lá­gon is­mert és el­is­mert an­gol nyel­vű, az Eu­ró­pai Bi­zott­ság ál­tal is jó­vá­ha­gyott ok­le­ve­let kap­hat­nak a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem Mér­nö­ki Kar mi­nő­ség­ügyi és élel­mi­szer­biz­ton­sá­gi rend­szer­me­ne­dzser sza­kán vég­zett hall­ga­tók. Az er­ről szó­ló fel­ha­tal­ma­zást no­vem­ber 12-én ad­ta át a kar ve­ze­tő­i­nek Mol­nár Pál, az Eu­ró­pai Mi­nő­ség­ügyi Bi­zott­ság Ma­gyar Nem­ze­ti Bi­zott­sá­ga el­nö­ke.
Mind­ez egy igen szi­go­rú eu­ró­pai akkred­itá­ciós el­já­rás meg­ko­ro­ná­zá­sa, amely alap­ján az in­téz­mény fel­ha­tal­ma­zást kap ar­ra, hogy a mi­nő­ség­ügyi és élel­mi­szer­biz­ton­sá­gi rend­szer­me­ne­dzser sza­kon vég­zett hall­ga­tói az egye­te­mi dip­lo­ma mel­lett au­to­ma­ti­ku­san – min­den kü­lön vizs­ga nél­kül – egy an­gol nyel­vű, az Eu­ró­pai Bi­zott­ság ál­tal is jó­vá­ha­gyott ok­le­ve­let kap­hat­nak.
„A mi­nő­ség­ügyi rend­szer­me­ne­dzser szak­irá­nyú to­vább­kép­zé­si szak ke­re­tén be­lül, il­let­ve köz­vet­le­nül azt kö­ve­tő­en meg­sze­rez­he­tő a mi­nő­ség­ügyi-élel­mi­szer­biz­ton­sá­gi, va­la­mint a kör­nye­ze­ti rend­szer­me­ne­dzser ok­le­vél is. A költ­ség­té­rí­té­ses, négy fél­éves kép­zés 2010. feb­ru­ár­ban in­dul, és a mun­ka­erő­pi­a­con előnyt je­lent­het a mű­sza­ki, ag­rár, jo­gi és gaz­da­sá­gi szak­em­be­rek­nek is, hi­szen az Eu­ró­pai Uni­ó­ban is el­is­mert ver­seny­ké­pes dip­lo­mát sze­rez­het­nek” – fű­zi hoz­zá Véha An­tal, a Mér­nö­ki Kar dé­kán­ja.
Bezár