2024. április 19., péntek English version
Archívum  --  2006  --  3. szám - 2006. februás 20.  --  Egyetemi élet
SZABÓ GÁBOR EGYETEMI TANÁR, az SZTE jelenlegi rektora február 21-én (kedden) 16 órakor a Szemészeti Klinika előadótermében mutatja be második alkalommal rektorjelölti pályázatát, ismerteti az egyetemi polgárokkal jövőbeni rektori elképzeléseit.
 
„A TUDOMÁNY SZOLGÁLATÁBAN” címmel rendeznek beszélgetést a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtár (Kereszttöltés u. 29.) baráti körének szervezésében február 21-én (kedden) 16 órakor. A meghívott vendég Molnár József emeritus egyetemi tanár.
 
HOPPÁL MIHÁLY, az MTA Néprajzi Kutatóintézetének igazgatója tart filmvetítéssel egybekötött előadást „Sámánizmus egykor és ma” címmel február 22-én (szerdán) 15 órakor az egyetem Móra épületének VIII. termében. A rendezvényt az SZTE Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszéke szervezi.
 
„HOGYAN TEHETÜNK SZERT TÖBB ENERGIÁRA?” címmel tart előadást Somogyi Ákos természetgyógyász tanár a Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtár (Kereszttöltés u. 29.) Harmónia-klub szervezésében február 22-én (szerdán) 15 órakor. Mindenkit szeretettel vár a klub vezetője, Simai Mihály József Attila-díjas költő.
 
„A SZÍV ÉS A SZÍVBETEGSÉGEK KÉPI MEGJELENÍTÉSE” címmel tartja meg a Mindentudás Egyeteme Szeged 2005/2006-os tavaszi szemeszterének második előadását Forster Tamás tanszékvezető egyetemi tanár (SZTE ÁOK II. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ) február 22-én (szerdán) 18 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
 
KÖZÖS KORCSOLYAESTET RENDEZNEK a karközi kollégiumok (Herman, Móra, Öthalom, Károlyi, Eötvös)  február 22-én (szerdán) 20.30-tól 23.30-ig a szegedi műjégpályán.
 
A TECHNOLÓGIATRANSZFER mint a szellemi tulajdon megtérülésének egyik lehetősége címmel tart előadást Mogyorósi Péter az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjának konferenciatermében február 23-án (csütörtökön) 15 órától, a Dél-Alföldi Neurobiológiai Tudásközpont Az ész beszél címet viselő programsorozatának ötödik állomásaként.
 
A DROGFÜGGŐSÉG SZAKMAI SZEMPONTBÓL címmel tart előadást Csernus Imre pszichológus az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjának konferenciatermében február 23-án (csütörtökön) 18 órától. Az előadás a BTK és az EFK Hallgatói Önkormányzata szervezi.
 
A MÁSODIK BÖLCSÉSZBÁLT rendezik február 24-én (pénteken) este 7 órától a Tisza Hotelben. Jegyek a Radnóti Kávézóban, a JATE Klubban és a TIK ajándékboltjában kaphatóak.
 
„KI TUDJA, MERRE” címmel nyílik kiállítás február 24-én (pénteken) 17 órakor lapunk munkatársa, Segesvári Csaba, valamint Vörös Csaba fotóiból az id. Jancsó Miklós Kollégiumban, a kollégium tavaszi kulturális rendezvénysorozatának első rendezvényeként. A tárlaton kiállított képek Erdély szép és viszontagságos oldalait mutatják be. Az érdeklődők a kollégium lakóinak, Gál Editnek, Vadász Dávidnak és Kovács Milánnak a képeit is megtekinthetik.
 
„HOGYAN RENDEZI A KULTÚRA A KÖRNYEZŐ VILÁGOT?” címmel tart előadást Szögi Tibor az Ifjúsági Házban február 24-én (pénteken) 17 órakor. A programot a Szegedi Fölsővárosiak Civil Egyesülete és a Revital Klub szervezi.
Bezár