2024. május 5., vasárnap English version
Archívum  --  2008  --  11. szám - 2008. szeptember 29.  --  Egyetemi élet
Humán tudományi OTDK lesz Szegeden
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara ad otthont a jövő tavasszal esedékes Országos Tudományos Diákköri Konferencia Humán Tudományi Szekciójának. Az ország bölcsészkarait megmozgató szakmai találkozót és megmérettetést 2009. április 16. és 18. között rendezi meg az Országos Tudományos Diákköri Tanács Humán Szakmai Bizottsága, az előkészületek azonban már ez évben elkezdődtek.
A konferencián az egyetemek és főiskolák osztatlan illetve BA- és MA-képzésben részt vevő hallgatói vehetnek részt, valamint az elmúlt tanévben végzett diákok, amennyiben még végzésük előtt továbbjutnak az intézményi fordulón. A hallgatók többségének azonban az ezekben a hónapokban megrendezendő kari fordulók jelentik az utolsó alkalmat, hogy jogosultságot szerezzenek az országos konferencián való részvételre, hiszen az intézmények számára a végső jelentkezés határideje 2008. december 5.
A legfeljebb 40 oldalas (oldalanként maximum 1800 karakteres) dolgozatokat magyar irodalom, modern nyelvek irodalma, irodalomelmélet, összehasonlító irodalomtudomány, nyelvtudomány, történettudomány, orientalisztika, ókortudomány-klasszika-filológia, művészettörténet, régészet és néprajz témaköreiben várják a szervezők. A konferenciára határon túli magyar hallgatók is jelentkezhetnek.
A Humán Tudományi Szekció ügyvezető elnöke Anderle Ádám egyetemi tanár, ügyvezető titkára pedig Vajda Zoltán egyetemi docens, tudományos és pályázati dékánhelyettes. A konferenciával kapcsolatos részletes információk már megtalálhatók és folyamatosan bővülnek a www.arts.u-szeged.hu/otdk internetes oldalon.
T. T.
Bezár