2024. május 5., vasárnap English version
Archívum  --  2008  --  11. szám - 2008. szeptember 29.  --  Egyetemi élet
Új elnök az EHÖK élén
Zelena András személyében új elnököt választott szeptember 25-én az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának (EHÖK) választmánya. A tisztújításra azt követően került sor, hogy a Csongrád Megyei Bíróság jogerősen helyben hagyta azt a fegyelmi határozatot, amely a korábbi elnököt, Török Márkot hallgatói kötelezettségének hat rendbeli megsértése miatt két félév kizárással sújtotta.
 
Az új és a régi elnök a tisztújításon. Fotó: Segesvári Csaba
 
A negyvennégy tagú választmány ülésén – melyet Török Márk vezetett – harmincnégyen szavaztak, mivel a Természettudományi és Informatikai Kar hallgatói önkormányzatában még nem zajlott le a tisztújítás.  Zelena András – aki egyedüli pályázóként indult a posztért – már az első szavazati körben megszerezte a voksok több mint kétharmadát, ugyanis egy tartózkodás kivételével valamennyi jelenlévő választmányi tag rá szavazott.
Az új elnök beszédében – a korábban a kari hallgatói önkormányzatok tagjaival már részletesen ismertetett – programjából csupán egy dolgot emelt ki: a hallgatói autonómia tiszteletben tarása mellett normalizálni kívánja az EHÖK viszonyát a rektori vezetéssel.
Zelena András a BTK-n 2007-ben kitüntetéssel végzett magyar és XX. századi irodalom szakon, jelenleg a SZTE GTK és az SZTE BTK hallgatója. Hosszú évekkel ezelőtt, Mák Balázs EHÖK-elnöksége idején kapcsolódott be a hallgatói mozgalomba. Volt a BTK-n gazdasági alelnök, később az EHÖK Felügyelő Bizottságának tagja. Megválasztása előtt egyaránt tagja volt az SZTE Szenátusának és az SZTE EHÖK választmányának, ahol a levelező szakos hallgatókat képviselte.
A választmányi ülésen elnökségi tagokat és póttagokat is választott a testület.
F. J.
Bezár