2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2009  --  9. szám - 2009. szeptember 28.  --  Egyetemi élet
Ös­­sze­fo­gás a Kecs­ke­mé­ti Fő­is­ko­lá­val
Címkék: Egyetemi Élet
Csak­nem 500 mil­lió fo­rin­tot nyert tu­do­má­nyos, in­no­vá­ci­ós és gaz­da­sá­gi le­he­tő­sé­ge­i­nek nö­ve­lé­sé­re a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem és a Kecs­ke­mé­ti Fő­is­ko­la kon­zor­ci­u­ma a Tár­sa­dal­mi Meg­úju­lás Ope­ra­tív Prog­ram ke­re­té­ben. Az er­ről szó­ló tá­mo­ga­tá­si szer­ző­dést szep­tem­ber 24-én ír­ta alá Kecs­ke­mé­ten Sza­bó Gá­bor, az SZTE rek­to­ra és Danyi Jó­zsef a fő­is­ko­la rek­to­ra.
Az SZTE ve­ze­té­sé­vel lét­re­jött kon­zor­ci­um­ban part­ner­ként köz­re­mű­köd­nek a ré­gió to­váb­bi fel­ső­ok­ta­tá­si in­téz­mé­nyei, az MTA Sze­ge­di Bi­o­ló­gi­ai Köz­pont­ja, a Ga­bo­na­ter­mesz­té­si Ku­ta­tó­in­té­zet, va­la­mint több vál­lal­ko­zás is. A kon­zor­ci­um cél­ja, hogy egye­sít­sék a Dél-Alföld ku­ta­tó­in­té­ze­te­i­nek in­no­va­tív, tu­do­má­nyos és gaz­da­sá­gi ere­jét, mely­nek kö­szön­he­tő­en a ré­gió tu­dás­ala­pú gaz­da­sá­gi át­ala­ku­lá­sa új len­dü­le­tet kap­hat.
Az el­nyert pá­lyá­zat­tal a fe­lek a tu­dás- és tech­no­ló­gia­transz­fer inf­rast­ruk­tu­rá­lis, szer­ve­ze­ti, szol­gál­ta­tá­si és mód­szer­ta­ni hát­te­rét kí­ván­ják fej­lesz­te­ni. A pro­jekt cél­ja to­váb­bá, hogy min­den hall­ga­tó és szak­em­ber szer­ve­zett kép­zés ke­re­té­ben kap­has­son hasz­nál­ha­tó és nap­ra­kész in­for­má­ci­ót az in­no­vá­ció szak­mai, jo­gi, tech­ni­kai fel­tét­ele­i­ről és fo­lya­ma­ta­i­ról.
„A két in­téz­mény ös­­sze­fo­gá­sá­val a tu­do­má­nyos és in­no­vá­ci­ós le­he­tő­sé­ge­ink tár­há­za is gya­rap­szik. A kon­zor­ci­um nem az egyet­len tár­su­lás a ré­gió fel­ső­ok­ta­tá­si mű­he­lyei kö­zött, hi­szen kö­zös ér­de­ke­ink már­ci­us­ban élet­re hív­ták a Dr. Tu­dás Ka­bi­ne­tet, amely szin­tén a Dél-Alföld tu­do­má­nyos, fel­ső­ok­ta­tá­si és in­no­vá­ci­ós éle­tét hi­va­tott ös­­sze­fog­ni. A kez­de­mé­nye­zés­hez az­óta több in­téz­mény is csat­la­ko­zott, a tu­dás­ka­bi­net azon­ban to­vább­ra is nyi­tott, és vár­ja a ku­ta­tó­in­té­ze­tek, ka­ma­rák és ön­kor­mány­zat­ok je­lent­ke­zé­sét” – hang­sú­lyoz­za Sza­bó Gá­bor rek­to­r.
Bezár