2024. április 18., csütörtök English version
Archívum  --  2009  --  13. szám - 2009. december 7.  --  Egyetemi élet
Az SZTE Jó­zsef At­ti­la Ta­nul­má­nyi és In­for­má­ci­ós Köz­pont­ja öt év­vel ez­előtt, 2004. de­cem­ber 9-én ün­ne­pé­lyes ke­re­tek kö­zött nyi­tot­ta meg ka­pu­it. Az el­múlt öt év­ben a köz­pon­tban kö­zel 4,5 mil­lió lá­to­ga­tó for­dult meg, éven­te át­la­go­san 200 üz­le­ti, kul­tu­rá­lis és tu­do­má­nyos ren­dez­vény szá­má­ra biz­to­sít min­den el­vá­rás­nak meg­fe­le­lő, szín­vo­na­las hely­színt. Kö­zel 8 ezer di­ák ka­pott a TIK-ben dip­lo­mát, és so­ká­ig le­het­ne foly­tatni a nagy szá­mok fel­so­ro­lá­sát. 2004 óta a köz­pont több íz­ben meg­mé­ret­te­tett (sok száz fős kon­fe­ren­ci­ák, nagy ér­dek­lő­dés­re szá­mot tar­tó könyv­tá­ri éj­sza­kák, elé­ge­dett­sé­gi fel­mé­ré­sek, pro­mi­nens sze­mé­lyek lá­to­ga­tá­sai), s eze­ket az „aka­dá­lyo­kat” a köz­pont si­ker­rel vet­te. El­ér­ke­zett hát az ün­ne­pelés ide­je.
tik5A születésnaphoz közeledve a ta­va­lyi év­hez ha­son­ló­an idén is nagy ér­dek­lő­dés­re szá­mot tar­tó elő­adás­ lesz a TIK-ben: a Sze­ge­di Tár­sa­da­lom­tu­do­má­nyi Szak­kol­lé­gi­um szer­ve­zé­sé­ben de­cem­ber 8-án, ked­den 18 órá­tól Kumin Fe­renc, a Köz­tár­sa­sá­gi El­nö­ki Hi­va­tal fő­osz­tály­ve­ze­tő­je tart elő­adást, „Só­lyom Lász­ló köz­tár­sa­sá­gi el­nök te­vé­keny­sé­ge, kü­lö­nös te­kin­tet­tel a je­lö­lé­si és vé­tó­zá­si gya­kor­lat­ra” cím­mel.
De­cem­ber 9-én egész nap szí­nes prog­ra­mok­nak ad ott­hont a TIK: 9 órá­tól a köz­pont dí­szes ka­rá­csony­fá­já­nak szom­széd­sá­gá­ban vág­ják fel a szü­le­tés­na­pi tor­tát. 11 órá­tól „Ötéve­sek let­tünk…” cím­mel nyí­lik ki­ál­lí­tás, me­lyen az Egye­te­mi Könyv­tár, a Kong­res­­szu­si Köz­pont, a Hall­ga­tói Szol­gál­ta­tó Iro­da és nem utol­sósor­ban az Uni­ver­si­tas-Sze­ged Non­prof­it Kft. mu­tat­ja be az el­múlt öt év em­lé­ke­ze­tes ese­mé­nye­it. A tár­la­tot Rácz Bé­la rek­torhe­lyet­tes nyit­ja meg, kö­szön­tőbe­szé­det Mader Bé­la, az Egye­te­mi Könyv­tár fő­igaz­ga­tó­ja és Majó Zol­tán, az SZTE fej­lesz­té­si igaz­ga­tó­ja mond. A TIK tár­sa­dal­mi­lag fe­le­lős ma­ga­tar­tá­sát igyek­szik pél­dáz­ni a Gör­dü­lő Tánc­cso­port ki­ál­lí­tás meg­nyi­tót kí­sé­rő tánc­be­mu­ta­tó­ja.
Dél­után 14 óra­kor lesz az ötö­dik szü­le­tés­na­p al­kal­má­ból meg­hir­de­tett „Ahogy én lát­tam a TIK-et az el­múlt 5 évben…” cí­mű fo­tó­pá­lyá­zat ered­mény­hir­de­té­se. A fo­tó­pá­lyá­za­t­ra be­ér­ke­zett ké­pek a lá­to­ga­tók szem­szö­gé­ből is be­mu­tat­ják a köz­pon­tot. A fo­tó­pá­lyá­zat­ra de­cem­ber 7-én, hét­főn éj­fé­lig még be­küld­he­tő kép. A pá­lyá­za­ti fel­hí­vás a www.u-szeged.hu/kon­gresszusikozpont ol­da­lon ol­vas­ha­tó.
10-től 14 órá­ig „El­me-aka­dály­ver­se­nyen” mé­ret­tet­he­tik meg ma­gu­kat a TIK mun­ka­tár­sa­i és lá­to­ga­tó­i, aki a fél tá­vot tel­je­sí­ti, már aján­dék­ban ré­sze­sül. Aki sze­ret kézművesked­ni, mind a dél­előt­ti, mind a dél­utá­ni órák­ban több al­ka­lma kí­nál­ko­zik er­re (két kéz­mű­vescso­port is ér­ke­zik), s le­he­tő­ség lesz a hen­nafes­tés ki­pró­bá­lá­sá­ra is. Az Új Ak­ro­po­lisz Kul­tu­rá­lis Köz­hasz­nú Egye­sü­let nem min­den­na­pi prog­ra­mok­kal vár­ja az ér­dek­lő­dő­ket: pél­dá­ul be­pil­lan­tást nyer­het­nek a to­le­ran­cia la­bi­rin­tu­sá­ba. A prog­ram­ok szü­ne­te­i­ben órán­ként tom­bo­laso­rso­lás lesz, ahol kör­nye­zet­tu­da­tos aján­dé­ko­kat nyer­het­nek For­tu­na ke­gyelt­jei.
Ezen túl­me­nő­en a nap fo­lya­mán a „Hagyj nyo­mot” fa­lon min­den­ki üze­ne­tet küld­het a köz­pon­t­nak, így örö­kít­ve meg a szü­le­tés­na­pot.
Bezár