2020. október 24., szombat English version
Archívum  --  2006  --  4. szám - 2006. február 27.  --  Irodalom
Szeretet, tánc, ölelés, béke. A ska a legjobb tudatmosósító. Nincs mellékhatás. A SZOTE Klubban költők és olvasók, tanárok és diákok boldogan ugrálnak. Szép gyermekek mindahányan, arcukon mosoly. Két óra tisztaság, két óra önfeledt rajongás. Kortalan vagyok, szállok, repülök. Istenem, de szép az élet. Csak rosét igyatok!
„– Nem zavar titeket, ha valaki nem érti, amit csináltok? (Szasszi)
– Megszoktuk, hogy nem ért mindenki. Nekik is szokatlan lehet, hogy valamit nem értenek.(Bëlga)"
[Origo társalgószoba, 2003.04.15.]
A koncert elején bemondták a srácok, hogy a Chelsea – Barca 1:2 lett, mert aki időben jött, lemaradt a második félidőről. Ezért megbocsátottam előre, hogy kicsit rutinból nyomták a bulit, amit a szódaspricceléssel sem lehetett észrevétlenné tenni. Ennek ellenére maximális tiszteletem: a Bëlga ma, bocs, de a legpunkabb zenekar a hazai palettán.
Igaz, az irónia önveszélyes. Komolyan is vehetnek. Lábjegyzetben lásd azt a tucatnyi muszklimasszát, akik a Szerelmes vagyok című gúnyhouse-ra szeleteltek a koncerten. A General Motors vezetője egy Greenpeace csoportban. Félelmetes, hogy a szavak csak addig egyértelműek, amíg ki nem mondod őket. Utána szabad az értelmezés. Vagy inkább korlátolt. Ők meg érzik a szöveget. „Nagyon szép a szemed! Nagyon szép a hajad!" Lányok, benneteket akarnak lenyűgözni. Önmagukat már sikerült.
Persze meglök, mert nem fér el magától. Szemében az elégedettség érzése: végre. Fél szemmel a csajra pillant, oké, figyel. Mivanöcsém, lejátszuk? Érzem, neki most valahogy teljes az élet. Néha irigylem az ilyesmit.
A lányok csak táncolnak. Csukott szemmel is egyformán. Szélben a búzamező. Levegőt is egyszerre vesznek talán. Nézem, aztán lassan elmegyek még egy sörért.
Mindenkinek joga van a boldogsághoz.
pannonia allstars ska orchestra – SZOTE Klub – 300 néző
Bëlga – JATE Klub – 150 (?) néző
P. J., H. T.
Bezár