2024. április 23., kedd English version
Archívum  --  2006  --  2. szám - 2006. februás 13.  --  Kultúra
A bál 2006.
Mintegy négyszázan – Szeged és a régió tudományos, kulturális, gazdasági és politikai életének szereplői – vettek részt a Szeged Első Lions Club és a Szegedi Tudományegyetem immár második jótékonysági bálján a Tanulmányi és Információs Központban.
Február 11-én este néhány perccel hét óra után a Lions-mozgalom történetét és küldetését bemutató lézershow-val kezdődött el a Szeged Első Lions Club és a Szegedi Tudományegyetem közös jótékonysági bálja. A hagyományosnak tekinthető rendezvénynek, ahogy az előző esztendőben is, az egyetem József Attila Tanulmányi és Információ Központjának impozáns épülete adott otthon.
A bálnak azon túl, hogy alkalmat teremt a tudományos, kulturális, gazdasági és politikai élet szereplőinek arra, hogy a mindennapok hivatalos érintkezésén túl is találkozzanak, jószolgálati célja is van – mondta köszöntőjében Petri András, a Szeged Első Lions Club elnöke. A mozgalom küldetésének megfelelően a bál résztvevőinek és a rendezvény szponzorainak felajánlásából a megelőzhető és visszafordítható látásvesztés elleni küzdelmet támogatja a klub – tette hozzá az elnök.
 
A jótékonysági bál egyik különlegességét az egyetem impozáns épülete adja. Fotó: Segesvári Csaba
 
A Szegedi Tudományegyetem küldetése – az oktatás, kutatás, innováció és szolgáltatás – egy újabb területtel, a jótékonysággal is kiegészült – jelentette ki a bált megnyitó beszédében Szabó Gábor rektor. A Lions-mozgalom eszméje nagyon közel áll az egyetemhez, hisz az intézmény nemcsak szakmai ismeretekkel látja el a fiatalokat, hanem szellemiséget is közvetít nekik. Ezért nem véletlen, hogy a klub és más karitatív szervezetek tagjai között szép számmal találni egyetemi polgárokat – közölte a professzor. A köszöntők után a bál résztvevői megismerkedhettek a 2005-ös rendezvény során befolyt adományokból elért eredményekkel. A klub egy-egy millió forinttal támogatta a Baptista Szeretetszolgálat százfős gyermekotthonának felépítését, az SZTE Gyermekklinikájának és Gyermek-egészségügyi Centrumának átépítését, valamint az Egyetemi Könyvtárban a látássérült hallgatók tanulását segítő eszközök beszerzését.
A bál kedvezményezettjei – a Csongrád Megyei Önkormányzat Vakok Otthona, az SZTE Szemészeti, valamint Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája – a megnyitón a klub elnökétől és az egyetem rektorától vehették át az egymillió forintos támogatást jelképező csekkeket.
 
 

P1250119_230x172.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Bezár