2024. március 29., péntek English version
Archívum  --  2010  --  11. szám - 2010. november 2.  --  Egyetemi élet
Egyetemi élet
Elő­ző lap­szá­munk­ban Fel­ső­fo­kú nyelv­tu­dat­lan­ság cím­mel a ma­gyar em­be­rek hasz­nál­ha­tó nyelv­tu­dá­sá­nak hi­á­nyá­ról és a nyelv­vizs­ga­hi­ány mi­att a fel­ső­ok­ta­tá­si in­téz­mé­nyek­ben ra­gadt dip­lo­mák­ról ér­te­kez­tünk. Hely­szű­ke mi­att ez ügy­ben két moz­za­na­tot és egy lé­nye­ges uni­ós pá­lyá­za­tot nem em­lí­tet­tünk. Most eze­ket pó­tol­nánk, kezd­ve a fon­to­sabb utób­bi­val.
Címkék: Egyetemi élet
2011. február 09.
Ké­sőb­bi mun­ka­hely­ük­höz ha­son­lí­tó va­lós kö­rül­mé­nyek kö­zött pró­bál­hat­ják ki ma­gu­kat a gyógy­sze­részhall­ga­tók ab­ban a tan­gyógy­szer­tár­ban, me­lyet az SZTE Gyógy­sze­rész­tu­do­má­nyi Ka­rá­nak Eöt­vös ut­cai épü­le­té­ben ala­kí­tot­tak ki mintegy hétmillió forintból az egy­ko­ri könyv­tár he­lyén.
2011. február 09.
2011. február 09.
2011. február 09.
Sze­mé­lyi­sé­gi jog, sze­mély­hez fű­ző­dő jo­gok a har­ma­dik év­ez­red­ben cím­mel, a kö­zel­múlt­ban el­hunyt Boytha György­ pro­fesz­­szor­ra em­lé­kez­ve rendezett kon­fe­ren­ci­át az SZTE ÁJTK Pol­gá­ri Jo­gi és Pol­gá­ri El­já­rás­jo­gi Tan­szé­ke a Ta­nul­má­nyi és In­for­má­ci­ós Köz­pont­ban.
Címkék: Egyetemi Élet

Elmozdulást jelenthet a biztonsági őrökről alkotott hagyományos képtől az a kezdeményezés, mely a szegedi Mérnöki Karon indult októberben. A program szellemében a vagyonőrök mostantól nemcsak „védenek”, hanem az alkalmazó intézmény igényeinek megfelelően speciális tudással is rendelkezni fognak.

Címkék: Egyetemi Élet

Október 16-án, a MEFESZ megalakulásának évfordulóján a forradalom hőseire emlékezve koszorúzást tartottak a TIK parkjában található emlékműnél, és az AudMaxban rendezett ünnepi választmányülésen átadták a Hallgatói Mozgalomért Emlékérmeket.

Címkék: Egyetemi Élet

A Művelődés hete – tanulás ünnepe 2010 jegyében Felnőttképzési Kerekasztal Road Show-t szervezett a Magyar Pedagógiai Társaság és az SZTE JGYPK Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézete a felnőttképzés aktuális kérdéseiről a szakma budapesti és helyi szakértőivel.

Címkék: Egyetemi Élet
Bezár