2021. május 7., péntek English version
Archívum  --  2007  --  4. szám - 2007. február 26.  --  Egyetemi élet
AZ EGYETEMI KÖNYVTÁR RÉGI ÉS RITKA KÖNYVEI című kiállítás megnyitóját tartják február 26-án (hétfőn) 12 órától a Tanulmányi és Információs Központ átriumában. Megnyitó beszédet mond: Monok István, az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatója. A kiállítás rendezői:  Varga András, Baróczi Éva.
AZ „INFORMÁCIÓGAZDASÁG – DIGITÁLIS KAPITALIZMUS VAGY ÚJ GAZDASÁGI RENDSZER?” című könyv (szerzők: Szabó Katalin-Hámori Balázs) bemutatóját tartják február 27-én (kedden) 16 órától a Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában (Somogyi utca 7.). A könyvet bemutatja Csaba László  közgazdászprofesszor. Az eseményt szervezi: SZAB Gazdaságtudományi Szakbizottság, Farkas Beáta bizottsági elnök.
A KÖNYV UTÓÉLETE sorozatban tartanak beszélgetést Szkárosi Endrével február 27-én (kedden) 18 órától az SZTE BTK kari konferenciatermében. Beszélgetőtárs: Müllner András.
SZÁMÍTÁSTECHNIKAI TANTERMET ADNAK ÁT a szegedi egyetemen február 28-án (szerdán). Az SZTE Oktatáselméleti Kutatócsoport a Microsoft Magyarország támogatásával a „Jövő Tanterme” projekt keretében hozta létre az új termet, melyet szerdán 10 órakor Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár, Horváth Ádám informatikai szakértő, Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország oktatási programmenedzsere, Szabó Gábor rektor, Almási Tibor dékán és Csapó Benő, a kutatócsoport vezetője avat fel. A helyszín: SZTE Neveléstudományi Tanszék.
A PRIVATIZÁCIÓ-KONVERGENCIA 2006. ÉVI KÍSÉRLETEIRŐL címmel tartanak diszkussziót március 1-jén (csütörtökön) 17 órától a Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában (Somogyi utca 7.). A vita résztvevői: Balogh Tiborné főtanácsos, Oláh János közgazdász, képviselő és Pál Ildikó műsorvezető, moderátor.
A KIRÁLYI DÁN ZENEKONZERVATÓRIUM DKDM RÉZFÚVÓS ZENEKARA (Koppenhága, vezényel Mogens Andresen) és az SZTE Zeneművészeti Kar Koncert-fúvószenekara (vezényel: Csikota József) lép fel március 1-jén (csütörtökön) a kar Fricsay Ferenc Hangversenytermében (Szeged, Tisza L. krt. 79-81.). A DKDM Rézfúvós Zenekar tagjai a konzervatórium diákjaiból kerülnek ki. Az együttes minden héten próbál a normál oktatás részeként. Különböző stílusirányzatokba és műfajokba tartozó zenét játszanak a reneszánsztól a barokkon, romantikán, klasszikán át egészen a mai kortárs zenéig. Ezenkívül repertoárjukon szerepel még filmzene, számos darabja a szórakoztató zene világának és sok ismert jazzdallam. A ZMK Koncert-fúvószenekara 1998-as megalakulása óta számos hazai és külföldi sikert tudhat maga mögött. Éves rendszerességgel készít rádiófelvételt Budapesten, és több CD-felvétellel mutatkozott be a nagyközönség előtt. 2001-2002-ben a belgiumi Neerpelt Európai Ifjúsági Zenei Versenyén cum laude I. díjat szerzett, de szintén 2002-ben mutatkozott be nagy sikerrel a schladmingi Mid Europe zenei konferencián is.
Bezár