2020. augusztus 5., szerda English version
Archívum  --  2007  --  4. szám - 2007. február 26.  --  Egyetemi élet
Félmillió forint ösztöndíj az SZTE hallgatóinak
A Sófi József a Szegedi Tehetséges Biológusokért Alapítvány 2001. január 2-án az egyetemen tanuló biológushallgatók támogatásának céljával jött létre, és eddig 3 millió forint tanulmányi ösztöndíjjal jutalmazta a legjobb egyetemi hallgatókat. Az alapítvány a 2006-2007-es tanévben kibővíti tevékenységét, és első alkalommal a Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója számára kiírja félmillió forintos ösztöndíjpályázatát. Az alapítvány célja a legjobb tanulmányi és tudományos összteljesítményt nyújtó, tehetséges egyetemisták anyagi támogatása ösztöndíjak által. Továbbá felkarolásukkal azt szeretnék elősegíteni, hogy a legkiválóbb hallgatók minél jobb eredményeket érjenek el. Az ösztöndíj presztízse révén az egyetemisták munkáját erkölcsileg is szeretnék elismerni. Fontos cél még az ösztöndíjakat megpályázó hallgatók jövőbeni életpályájának nyomon követése és karrierjének elősegítése.
Az alapítvány ösztöndíját a Szegedi Tudományegyetem I., II., III., IV. és V. évfolyamos nappali tagozatos, állami képzésben részt vevő hallgatói pályázhatják meg. A pályázók szándékukat az egyetem karainak honlapjairól letölthető pályázati űrlap kitöltésével jelezhetik. A pályázati űrlapon szerepeltetni kell az elvégzett szemeszterek tanulmányi átlagait, a megszerzett nyelvvizsgákat, az elért tudományos eredményeket (OTDK- és helyi TDK-helyezések, tudományos közlemények, konferencia-előadások, poszterek), az  egyéb ösztöndíjakat és elismeréseket (például köztársasági ösztöndíj, városi ösztöndíj stb.), valamint a közösségi tevékenységet (például hallgatói önkormányzati funkciók és a sport területén elért eredmények).
A pályázatok benyújtási határideje április 2. (hétfő). A mellékletekkel kiegészített pályázati űrlapot két példányban kell eljuttatni az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat irodájára (6722, Szeged, Ady tér 10. O. S. 006. szoba), Lupui Izabella koordinátor részére, illetve a kitöltött pályázati űrlapot el kell küldeni az info@ehok.u-szeged.hu e-mail címre is. A pályázatokat az EHÖK elnöksége bírálja el, és a legjobb öt jelöltnek ítéli oda a 100.000 forintos, adómentes ösztöndíjakat. Az alapítvány május 7-ig e-mailben értesíti a nyertes pályázókat, akik a szeptember 7-i egyetemi tanévnyitón neves közéleti és tudós személyiségektől vehetik át a díjat. Az ösztöndíjak összegét szeptember 21-én utalják át az öt győztes pályázó bankszámlájára.
P. M. L.
Bezár