2015. április 26., vasárnap English version
Archívum  --  2007  --  6. szám - 2007. március 12.  --  Egyetemi élet
Kétnapos roham a TIK-ben
A korábbi évek látogatóinál is jóval többen, közel 2.200-an keresték fel múlt hét kedden és szerdán a XII. SZTE Állásbörzét a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
 
Mit tartogat a jövő? Mintegy 2.200-an ismerkedtek a munkalehetőségekkel a TIK-ben. Fotó: V. Cs.
 
Az országos állásbörzén a már diplomával rendelkezők, illetve a még aktív hallgatók közvetlenül a vállalatok szakembereitől tudhatták meg, hogy a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak velük szemben, milyen szakembereket keresnek. A rendezvényen közel ötven kiállító, köztük negyvenhárom cég vett részt – tudtuk meg Puskás Krisztinától, az SZTE Karrier Iroda munkatársától. Főként budapesti cégek képviseltették magukat, de természetesen megjelentek a szegedi és régióbeli vállalkozások is. Legerősebben a személyzeti tanácsadó, valamint az IT-  és a gyógyszerészeti szektor jelent meg a szegedi börzén. Három könyvvizsgáló cég is bemutatkozott: egy kiállítóként, kettő pedig a Karrier Iroda kiadványában. Az állásajánlatok mellett nagyon sokan szakmai gyakornoki helyeket is kínáltak, s akár külföldi munkavégzésre is akadt lehetőség – mondta el a szervező. A XII. SZTE Állásbörzén a legnagyobb eséllyel a természettudományos, informatikai, gazdaságtudományi és gyógyszerészeti diplomával rendelkezők szemezgethették az ajánlatokat, de a jogi végzettségűek és a nyelvtudással rendelkezők is megtalálhatták számításukat.
A rendezvényen ismét átadták az Alma Mater-díjat. Ezt minden évben az a Szegeden vagy a régióban tevékenykedő vállalkozás nyeri el, amely méretéhez viszonyítva a legtöbb, egykor Szegeden végzett hallgatót foglalkoztatja. 2007-ben a 3C Szeged Kft. érdemelte ki az elismerést. Az informatikai cég évek óta részt vesz az állásbörzén, s többek között ezen a csatornán keresztül biztosítja munkaerő-utánpótlását.
Az SZTE Karrier Iroda októberben a regionális állásbörzével várja az álláskeresőket és a hallgatókat, ekkor regionális cégek és országok vállalkozások régióbeli állásajánlatokkal lesznek majd jelen a TIK-ben.
P. M. L.

DSC_2781_230x154.png

Címkék

Hírek, aktualitások *

Legújabb híreink

Rendezvénynaptár *

 • Változó vallási kultúra, változó értékrend 3.
  március 27. - április 27.
 • A fiatal Korunk - 89 évesen
  április 13. - május 22.
 • ETSZK Kari Nap - Az ETSZK HÖK egész napos rendezvénye
  április 22. - április 27.
 • Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny döntő
  április 24. - április 26.
 • Agykontroll tanfolyam
  április 26.

Gyorslinkek

Bezár