2018. április 25., szerda English version
Archívum  --  2007  --  6. szám - 2007. március 12.  --  Egyetemi élet
Az utóbbi időben számos pletyka keringett arról, hogy nemsokára bezár a bölcsészek népszerű gyülekezőhelye, a Nyugi. Mindenféle híresztelések kaptak szárnyra: hogy az épület életveszélyes, lebontásra ítélt, és hogy rövidesen társasház épül majd a helyén. Félretájékoztatásnak köszönhetően sajnos lapunk is felült a pletykáknak, és múlt számunkban közöltük ugyanezen téves információkat.
Most viszont ideje tiszta vizet önteni a pohárba: a Nyugi nem fog megszűnni. „A bérleti szerződésünk még minimum négy évig érvényes, ennél működhetünk jóval tovább is, de kevesebb ideig semmiképp nem” – szögezte le Szekeres Sándor, a Nyugi Kávézó üzemeltetője. Szelei Ildikó, az épület tulajdonosa is elmondta: „Már több mint egy éve hívnak emberek, hogy társasházi lakást szeretnének vásárolni, de nekünk nincs szándékunkban építkezni. Igaz ugyan, hogy majd azt szeretnénk, ha a gyerekünk lakna ott egyszer, de ő jelenleg mindössze hároméves.” A pletyka oka valószínűleg az lehetett, hogy a tulajdonos nem olyan régen kikérte a bontási engedélyt – tervei azonban azóta megváltoztak, és a papírt nem akarja felhasználni. Elmondása szerint még legalább tizenöt évig kiadják az épület.
Tehát továbbra is várja a vendégeket az a hely, ami sok sok éve szerepel immár mélyen bevésődve a legtöbb szegedi bölcsész emlékei között. Nem felülni a kósza híreknek (ez önkritika gyakorlása), és továbbra is Nyugi! Tehát nem kell elpártolni!
N. Á. L.
Bezár