2024. május 18., szombat English version
Archívum  --  2008  --  5. szám - 2008. március 17.  --  Kultúra
3. Blues és Jazz Fesztivál
A blues és a dzsessz rajongói idén sem maradnak csemege nélkül, ugyanis immár harmadik alkalommal rendezik meg Szegeden a Blues és Jazz Fesztivált. A bulinak ezúttal is a Belvárosi mozi ad otthont, ahol március 19-én és 20-án egyaránt kiemelkedő program várja az érdeklődőket.
Csütörtökön este hattól Ferenczi György és a Rackajam játszik, és izzítja be a közönséget a Hobo Blues Band lemezbemutató koncertje előtt. Hobo ugyanis új albumával, a Senkifalvával lép színpadra, hogy őszinte, nyers blueszenéjével ismét mindenkit letaglózzon.
A második napon elsőként a Tóth Bagi Band zenél, aztán pedig a „Hammond orgona királynőjének” nevezett Rhoda Scott lendületes játékát csodálhatja majd meg a közönség. A „Mezítlábas Hölgyként” is emlegetett világhírű afroamerikai énekesnő repertoárjában a blues, a dzsessz és a gospel egyaránt megtalálható. A műfaj nagyasszonya ezúttal egy trió tagjaként a kiváló pozanossal, Sarah Morrow-val és Julie Saury dobossal lép színpadra, akikkel legutóbbi lemezét is készítette.
D. T.
Bezár