2024. április 16., kedd English version
Archívum  --  2007  --  10. szám - 2007. május 7.  --  Kultúra
Habár nyakunkon a vizsgaidőszak, a Szegedi Nemzet Színház új bemutatói el-elcsábíthatják a szorgosan tanulókat könyveik mellől.
Május 15-től lesz látható a Bogármese címet viselő táncelőadás elsősorban gyerekeknek, de a gyermeklelkű felnőtteknek is élményértékű lehet az eloadás. Érdekessége többek közt, hogy meséjét Lázár Ervin és lánya, Lázár Zsófia írták, valamint a koreográfián négy művész dolgozott egyszerre, mondván, minden bogár másképp mozog, avagy több szem többet lát.
Ebben az évadban eddig kétszer láthattuk a Hóra Színház produkcióit. Május 29-én lesz a harmadik lehetőség. Pünkösdi Sok-A-Dalom című estjük után néhány nappal egy eddig kevésbé ismert társulat, a PR-evolution Dance Company mutatkozik be a Kisszínházban. Mindegy címmel kísérleti jellegu előadást láthatunk tőlük június elsején.
Az évad végére marad az elmaradhatatlan Dömötör-díj-átadó gála is. A kedvenc művészekre május elejétől lehet szavazni. A tervek szerint a következo évadban sem unatkozik majd a szegedi közönség. Továbbjátszanak több sikeres eloadást, és ezenfelül természetesen sok újdonság is várható, világhírű vendégszereplők, vagy például Lear király Király Leventével, A Nemzet Színészével.
Petró Julianna
Bezár